Abydos Gate Fórum: Fordította: Wings - Abydos Gate Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Fordította: Wings

#1 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 124

Elküldve: 2006 03 13 - 16:42

Csak keresgéltem fan fictionokat, és ezt az oldalt találtam: www.mthayer.com/stargate
Ez Maureen Thayer csillagkapus oldala, rajta egy csomó, szerintem nagyon jó fan fictionnal, amiket mind ő írt. Persze angol az egész. Nekem nagyon tetszettek, bár nem mindet olvastam el. Kicsit talán érzelgősek helyenként, de nekem tetszenek. Az is biztos hogy az író Daniel-rajongó.
Szóval az a kérdésem, hogy érdekelne-e ez valakit, mert nekem nagy kedvem van őket lefordítani, de csak akkor, ha van érdeklődő, aki nem tudja őket angolul elolvasni, mert nem vagyok gyakorlott fordításban, biztos hogy jobbak lesznek angolul, bárhogy igyekezek is.
Maureent már megkérdeztem emailben, ő megengedte hogy lefordítsam őket.
wings.extra.hu - Elanor jóvoltából frissített! Mostantól közös!
FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

What you experienced so far is as nothing compared to what is to come. /Myrddin to SG-1/

The universe is vast, and we are so small. There is really one thing we can ever truly control. Whether we are good, or evil. /Oma Desala to Daniel Jackson/

Dumbledore's man through and through, aren't you, Potter? /Rufus Scrimgeour to Harry Potter/

There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force. /the Jedi Code/

"I've lost myself. I've gone to find myself. If I return before I get back, please tell me to wait there! P.S.: I haven't lost my mind. It's backed up on a floppy."
0

#2 Felhasználó nem aktív   levi121212 Ikon

• SG Csapatvezető
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1418

Elküldve: 2006 03 13 - 19:40

Daniel és Sam, hát nem is tudom, érdekes párosítás...
Ha elegen vannak a hazugok, nem félnek az igazságtól!
0

#3 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 13 - 23:20

Szerintem is hülyeség az, azokat nem is olvasom el. Isten ments hogy azokat elolvassam! :ne: Csak a simákat, azok jók. :mrgreen:
FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

What you experienced so far is as nothing compared to what is to come. /Myrddin to SG-1/

The universe is vast, and we are so small. There is really one thing we can ever truly control. Whether we are good, or evil. /Oma Desala to Daniel Jackson/

Dumbledore's man through and through, aren't you, Potter? /Rufus Scrimgeour to Harry Potter/

"I've lost myself. I've gone to find myself. If I return before I get back, please tell me to wait there! P.S.: I haven't lost my mind. It's backed up on a floppy."
0

#4 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2006 03 13 - 23:44

engem érdekelne, nem a sam/daniel hanem a sima :D
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#5 Felhasználó aktív   KICK Ikon

• Kikks Gunnersson
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Moderátorok
  • Hozzászólás: 25566

Elküldve: 2006 03 14 - 17:27

Idézés: levi121212 - Dátum: 2006 March 13, 18:40

Daniel és Sam, hát nem is tudom, érdekes párosítás...
Üzenet megtekintése

Már mér? Danielnek pöcse van, Samnek meg nem, tökre összeillenek. :fekverohog:
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetoségrol, mert arra van külön hely. Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést.
3. Eloremutató információkat (= spoiler) nem írunk be az epizódok témáiba!

Fórumszabályzat!

Letöltéssel kapcsolatos kérdéseid előtt

A hikomat visszavag.. Szeretem, amikor egy puhatestu azt tettei, hogy gerince van.. by Molli

"A metrikus rendszer használata nem igazán terjedt el az USA-ban, ha figyelmen kívül hagyjuk a 9 mm-es lőszerek egyre növekvő népszerűségét." Dave Berry

"'Ki kardot ránt, lehet hogy kard által vész el, de 'ki nem ránt kardot azt, bizony mondom néktek, Agyonverik egy karóval"

http://www.9mm.hu
0

#6 Felhasználó nem aktív   Sam Carter Ikon

• Jaffa Újonc
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1597

Elküldve: 2006 03 14 - 19:40

Azért itt nem csak az a lényeg. ;)

Idézés: Wings - Dátum: 2006 March 13, 16:42

Szóval az a kérdésem, hogy érdekelne-e ez valakit, mert nekem nagy kedvem van őket lefordítani, de csak akkor, ha van érdeklődő, aki nem tudja őket angolul elolvasni, mert nem vagyok gyakorlott fordításban, biztos hogy jobbak lesznek angolul, bárhogy igyekezek is.

Sam/Jack-et nem akarsz fordítani? Mert van 1-2 fanfic oldal címem. Én is szeretnék de max szótárazva menne,úgy + megöregszem mire kész lenne.
You can't always get what you want. But if you try sometimes, you might find. You get what you need.

A nyolcvanas évek első felében a kisiskolások közt nagymenő volt az, aki Lindától ellesett karaterúgásokkal vitte földre a moncsicsit szorongató, Sandokan-pólós ellenfelet...

A tudományos fantasztikum a létünk metaforája. Segítségével történeteket mondhatunk az emberi létezésről.
Isaac Asimov egyszer azt mondta, hogy az önálló tudományos fantasztikus történetek jelentéktelenek, a ma vak kritikusai és filozófusai számára.
De a tudományos fantasztikum magja, lényege, döntő fontosságúvá vált az üdvözülésünkhöz, ha egyáltalán meg lehet még minket menteni.
0

#7 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Moderátorok
  • Hozzászólás: 23569

Elküldve: 2006 03 14 - 20:25

Persze... "S akkor Sam új erőt lehelt a kis generálisba..." :fekverohog:

Én speciel jobban szeretem azokat a rajongói történeteket, amiben saját erőből a világra épülő kalandot írnak le és nem pedig nem létező romantikus kapcsolatot boncolgatnak két abszolút nem összeillő karakter között... :ne:

Ráadásul a topic címe is... ööö... furcsa. Most akkor fogsz fordítani vagy sem? :P
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!
3. Előremutató információkat (= spoiler) nem írunk be az epizódok témáiba!

Fórumszabályzat!

http://www.platschu.blogspot.com/
http://picasaweb.goo...akostamasnovaki
0

#8 Felhasználó nem aktív   Sam Carter Ikon

• Jaffa Újonc
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1597

Elküldve: 2006 03 14 - 20:29

Idézés: Platschu - Dátum: 2006 March 14, 20:25

....két abszolút nem összeillő karakter között...  :ne:

Nem piszkálódásból,de ezzel nem mindenki ért egyet... ;)
Különben + ellentétek vonzzák egymást pl:Daniel/Sha'uri
You can't always get what you want. But if you try sometimes, you might find. You get what you need.

A nyolcvanas évek első felében a kisiskolások közt nagymenő volt az, aki Lindától ellesett karaterúgásokkal vitte földre a moncsicsit szorongató, Sandokan-pólós ellenfelet...

A tudományos fantasztikum a létünk metaforája. Segítségével történeteket mondhatunk az emberi létezésről.
Isaac Asimov egyszer azt mondta, hogy az önálló tudományos fantasztikus történetek jelentéktelenek, a ma vak kritikusai és filozófusai számára.
De a tudományos fantasztikum magja, lényege, döntő fontosságúvá vált az üdvözülésünkhöz, ha egyáltalán meg lehet még minket menteni.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 14 - 21:37

Idézés: Platschu - Dátum: 2006 March 14, 19:25

Én speciel jobban szeretem azokat a rajongói történeteket, amiben saját erőből a világra épülő kalandot írnak le és nem pedig nem létező romantikus kapcsolatot boncolgatnak két abszolút nem összeillő karakter között...  :ne:
Üzenet megtekintése
Pont ezt mondom én is, hogy azokat fordítanám le, amelyikekben nincs szerelmi szál, csak a kaland stb. Mellesleg azért ez a téma címe, mert ha most elkezdem ezeket írni, akkor már nem lenne jó egy olyan cím hogy "akarjátok hogy fordítsak?", szóval csak előrelátó voltam. :)
Tudjátok, mit? Mindjárt elküldöm a Guarding Pandora's Box első fejezetét (6 van belőle), és akkor meglátjátok miről van szó!
FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

#10 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 15 - 00:57

SZERKESZTÉS
Elnézést kérek, de leszedtem innen, mert felraktam a saját honlapomra. Itt a link:
Pandora szelencéjét őrizni - index
Pandora szelencéjét őrizni - 1. fejezet

Szerkesztve Wings által: 2006 12 30 - 22:04

FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

#11 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 15 - 11:48

Tudom hogy elég régi a történet, de szerintem jó. Kritikát, tanácsot, bátorítást elfogadok, főleg mert nem tudok gépelni és kicsit megfájdult a baj gyűrűsujjam. :mrgreen: De Maureennek is írhattok ha tetszik. :D
Igyekszem a folytatással, de egyrész hárman vagyunk testvérek egy gépre, másrészt nem lehet gépezni egész nap.
A kategóriáknak kicsit utánanéztem, Maureen ezeket használja a sima (gen) fan fictionjaiben:

Angst: félelem
Hurt/Comfort: ezt úgy tudnám lefordítani, hogy fájdalom/vigasztalás; Maureen így magyarázta: ezekben a főhős vagy lelki, vagy fizikai fájdamat/sérülést szenved, és vigasztalást/gyógyulást szerez valaki másnak a segítségével. Ez a leggyakoribb kategória amit fanficekben látni lehet. Sok író szeret "bántani" egy főszereplőt, leggyakrabban Danielt, és aztán valaki más, általában egy csapattárs segít neki, legyen az a segítség vigyasztalás, vagy egy sebesülés gyógyítása, vagy bármi ilyesmi.
Action/Adventure: akció/kaland
Smarm: szó szerint hízelgés lenne, de itt nem ezt jelenti. Megint Maureen magyarázata: olyan típusú történet, ahol a szereplők nagyon törődnek egymással, és be is vallják. Ez nem szerelmi kapcsolatra utal, főleg mert gyakran van ilyen azonos nemű szereplőkkel, hanem inkább olyan hogy nem-vagyok-ahhoz-túl-macsó-hogy bevalljam-hogy úgy-szeretem-a-haverom-mintha-az öcsém-lenne. Az ilyenekben leggyakrabban sok "lelkizős" beszélgetés van 2 szereplő közt, általában mindkettő férfi. Pl. van egy olyan ahol Daniel haldoklik (minő meglepetés!) és Jack végre rendesen elmondja neki hogy ő a legjobb barátja és törődik vele. Hiszen ezt a sorozatban Jack sosem mondta ki.
Drama: drámai
Thoughts: gondolatok, egyes szám első személyben
és van egy történet, ami:
Humor: humor
és
Parody: paródia

Ezer bocs a helyesírási és gépelési hibákért, igyekszem őket kijavítani.

SZERKESZTÉS
Van egy teljesebb magyarázat az oldalamon:
Fan Fiction Info

Szerkesztve Wings által: 2006 12 30 - 22:07

FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

#12 Felhasználó nem aktív   Wraith Food Ikon

• Argosi Lakos
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1020

Elküldve: 2006 03 16 - 15:42

Olyat fordíts, ami vicces! Aminek olvastán leesel a székről röhögtödben. :P
Két hét múlva érettségizem, és rá egy hétre megszerzem a jogsit helikopterre.

"Isn't parenthood wonderful? A whole human being of your own to fuck up and emotionally cripple for life!"

"Work is a perfectly good leisure activity."

"Jack, stop being emo and come home. All is well. Love, Ianto"

So long, SG-1 and Atlantis, and thanks for being awesome.
0

#13 Felhasználó nem aktív   levi121212 Ikon

• SG Csapatvezető
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1418

Elküldve: 2006 03 16 - 16:35

Idézés: Wraith Food - Dátum: 2006 March 16, 15:42

Olyat fordíts, ami vicces! Aminek olvastán leesel a székről röhögtödben.  :P
Üzenet megtekintése

Örülj neki, hogy legalább ennyit lefordított!
Ha elegen vannak a hazugok, nem félnek az igazságtól!
0

#14 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 16 - 18:06

Idézés: Wraith Food - Dátum: 2006 March 16, 14:42

Olyat fordíts, ami vicces! Aminek olvastán leesel a székről röhögtödben.  :P
Üzenet megtekintése
Egyrészt ezen az oldalon csak egy olyan van, amit, ha nagyon akarod, majd lefordítok, ha ezt befejeztem. Másrészt nem igazán szeretem a paródiákat, az én kedvenc sorozatomat/filmemet/könyvemet, amit imádok és komolyan veszek, ne tegyék nevetségessé! :bee: Egy kivétel van, de az csak esősíti a szabályt. Tudom, hogy ez hülyeség, de hát akkor én hülye vagyok. És tudom, hogy nem minden paródia, ami vicces, de nem kerestem olyat, ezért nem is tudom hogy hol vannak. Nekem ez a drámai jobban megéri a fáradtságot., jobban tetszik.
Ebből ne gondoljátok azt, hogy nincs humorom, mert van, csak nincs kedvem olyat fordítani ami teljes egészében csak vicc.

Itt a következő fejezet:
FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

#15 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 16 - 18:12

SZERKESZTÉS
Elnézést kérek, de leszedtem innen, mert felraktam a saját honlapomra. Itt a link:
Pandora szelencéjét őrizni - 2. fejezet

Szerkesztve Wings által: 2006 12 30 - 22:08

FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

#16 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2006 03 16 - 19:03

köszi a fordítást, tetszik:)
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#17 Felhasználó nem aktív   diggeee Ikon

• Hadentei Lakos
  • Pipa
  • Hozzászólás: 35

Elküldve: 2006 03 17 - 04:23

Gratulálok nagyon jó. Csak így tovább a fordításokkal. Szuper :ujj:
0

#18 Felhasználó nem aktív   Wraith Food Ikon

• Argosi Lakos
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1020

Elküldve: 2006 03 17 - 14:01

Én is nagyon sok fanfiction olvasok. De angolul. Úgyhogy nekem nincs szükségem fordításra, de ha találsz olyat, ami nagyon vicces, és ajánlanád, elküldheted a címét. :D
Két hét múlva érettségizem, és rá egy hétre megszerzem a jogsit helikopterre.

"Isn't parenthood wonderful? A whole human being of your own to fuck up and emotionally cripple for life!"

"Work is a perfectly good leisure activity."

"Jack, stop being emo and come home. All is well. Love, Ianto"

So long, SG-1 and Atlantis, and thanks for being awesome.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 17 - 22:09

Ezt az egy vicceset láttam eddig, Wraith Food, mert én leragadtam Maureen oldalánál. De majd talán én is keresek máshol is.
Stargate Meets The Sound of Music
Köszönöm! Megtiszteltek! ;) Megpróbálom ma a harmadik fejezetet, de lehet hogy elzavarnak a géptől.
Nefadar látom a tied a leghíresebb fanfic itt, ígérem hogyha a végére érek az SG-1 részek pótnézésének (hatodik évadban vagyok), akkor majd nézem az Atlantist is, és akkor elolvasom, de így sajna nem sokat értenék belőle. :(
FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

#20 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa

Elküldve: 2006 03 18 - 17:10

SZERKESZTÉS
Pandora szelencéjét őrizni - 3. fejezet

Szerkesztve Wings által: 2006 12 30 - 22:09

FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

0

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó