Abydos Gate Fórum: Ronon Dex (Atlantisz 2.évad+) - Abydos Gate Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (15 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Ronon Dex (Atlantisz 2.évad+)

#1 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Moderátorok
  • Hozzászólás: 23566

Elküldve: 2006 12 07 - 17:52

Mostanában sokan panaszkodtatok erre a karakterre, pedig én egyre inkább kedvelem. Tény, hogy a 2.évadban csak többnyire háttérszereplő volt, de a 3.évadban azért tanultak az írók a hibából és egyre gyakrabban használják. Szerintem Momoa nem rossz színész, mert mostanában olyan fejeket szokott vágni, hogy meg tud nevettetni. A karaktere azért eléggé beszűkült és nem volt a tehetségét megcsillogtatni. Ez speciel nem a színész, nem is a karakter hibája, hanem az íróké. A hangjával sincs semmi baj, mert én nem éreztem az artikulátlanságot, amit emlegettek. Teal'c-t is utáltam az első 4-5 évadban, de aztán egyre inkább megszoktam a karakter stílusát. Remélem Ronant is sikerül egyre inkább kibontani és a 3. évadban már látszik a fejlődés. Azt is kalkuláljátok bele, hogy amíg az SG-1-ben 4 főszereplő van, itt 6, tehát nem is juthat annyi idő egy rész alatt vagy az évadban 1-1 szereplőre. ;)
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!
3. Előremutató információkat (= spoiler) nem írunk be az epizódok témáiba!

Fórumszabályzat!

http://www.platschu.blogspot.com/
http://picasaweb.goo...akostamasnovaki
0

#2 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2006 12 07 - 18:06

Nekem sincs semmi bajom Rononnal, birom nagyon és kifejezetten örülök, hogy a 3.ban végre több szerepet kap. B)
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#3 Felhasználó nem aktív   T Ikon

• Fénylőcske
  • Hozzászólás: 6949

Elküldve: 2006 12 07 - 18:09

Placcs és Nefadar: Welcome to the Ronon Fan Club! :lol2:
Platschu megmondta a lényeget az írók a szarok, Ronon igenis jó karakter! Bár azt azért nem mondanám, hogy Momoa nem rossz színész, de szerintem se beszél artikulálatlanul. Bár lehet, hogy csak azért nem tűnik fel, mert feliratosan nézem.
0

#4 Felhasználó nem aktív   Roland Ikon

• Asgard Flottaparancsnok
  • Hozzászólás: 8810

Elküldve: 2006 12 07 - 18:10

Szerintem nem a színésszel van a baj, hanem a karakterrel, akit nagyon beskatulyáztak és elhanyagoltak, de eleve egy megcsömörlött figura, bár már láttuk mulatni, röhögni is, de az alaptermészete (vajon miért is?) már soha nem lesz a régi. Végül is a népének 99,x %-a eltűnt a világból, családja sincs, semmi...
ANTISZOCIÁLIS FÉLBITES VÉRBAROM

A fizika és saját korlátaim átlépésvel, valamint egy csehszlovák gyurmakéssel létrehoztam egy mágneses északi monopólust.

"...egyik ismeros butyokkel horpadast utott egy jopar centi vastag acellemezbe..." by Mollem

fényképeim : http://www.flickr.com/rolandhuszti
0

#5 Felhasználó nem aktív   teibee Ikon

• Cimmeriai Gyógyító
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 750

Elküldve: 2006 12 07 - 18:11

Ronan nagyon nagy figura szerintem ;) Imádom a stílusát amit kapott és hogy egyre többet és többet szerepel a sorozatban az is jó. Igaz hogy a 2 évadban még nem igazán volt jó karakter és maradandó, de most már azért kezd alakulni a Ronan. És Platschunak teljesen igaza van hogy több a főszereplő és igy kevesebb idő jut nekik.
Szerintem következő évadra már tuti szeretni fogjátok kicsit jobban a srácot ;)
Válj jó emberré, mert a rossz emberekből már sok van :)

A földet nem örököltük a nagyapánktól, hanem kölcsön kaptuk az unokánktól
0

#6 Felhasználó nem aktív   Nyiz Ikon

• Hobbit
  • Hozzászólás: 8290

Elküldve: 2006 12 07 - 18:12

Idézés: Platschu - Dátum: 2006 December 7, 17:52

A karaktere azért eléggé beszűkült és nem volt a tehetségét megcsillogtatni. Ez speciel nem a színész, nem is a karakter hibája, hanem az íróké.
Üzenet megtekintése

Na ezen megakadt a szemem. Milyen tehetségét kéne megcsillogtatnia? A nem létezőt nehéz... Az Echoesban is bebizonyította, hogy null színészi képességekkel rendelkezik Mr. Momoa. Mindig ugyan olyan fejet vág mindenre, egyszerűen tehetségtelen, na. És ez nem az írók hibája. Teal'c már az elején is értelmesebb karakter volt és szerintem CJ sokkal jobb színész, mint Momoa. Ráadásul egy csomót szerepeltették is, nem csak olyan részekben, ahol lőni meg kell. Ezzel szemben Momoának más nem való, ezért nem is kap más szerepet.
"Igérem, személyeskedni, most volt utoljára - én felőlem!"
"Mi van, ha ezek a képek egy filmstúdióban készűltek? Vannak azonban, amik hum-bukk, és semmi valós tartalma sincsen!"
"A napelemes autó s nagyot rúg, de már egyesek versenyt is csinálnak belőle."
MESTER

Annatar: "Ki nyert? Örülhetek együtt a holland haverommal?"
agentJ
: "Orulhetsz, nem mennek haza ures kezzel, kaptak 3-t az oroszoktol."
0

#7 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr

Elküldve: 2006 12 07 - 18:20

Mert Teal'c aztán sokkal jobb volt, aki meg sem szólal, festi a szemét és max. egy homlokráncolásra képes. Ő sem volt sokkal beszédesebb Ronannál. A Sateda és a Phantoms részekben szerintem nagyon jó volt Ronan, míg az azt követő három részben sem lehetett azt érezni, hogy kilógna a többiek közül. Én csak az írókat nem értem, hogy miért többnyire Sheppardnek és McKaynek írnak részeket?

Én persze nem nagyon tudok különbséget tenni, de nem az akcentusát érzitek a beszédén? Az imdb szerint Hawaii-on született és lehet ezért beszél picit eltérően a többiekhez képest. Néha észre lehet venni BB, CB és Lucy Lawless beszédén az ausztrál - új-zélandi felhangot, de ez legalább egyedi színt visz a játékukba. Ha nem tudnám honnan valók, lehet fel sem tűnne. ;)
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!

Fórumszabályzat!

0

#8 Felhasználó nem aktív   T Ikon

• Fénylőcske
  • Hozzászólás: 6949

Elküldve: 2006 12 07 - 18:27

Teal'c-kel sokkal többet foglalkoztak az írók, ugye rögtön az elején voltak részek Rya'c-kel, Bra'tac-kel, lázadó jaffás cuccokkal, meg a többi részben is nagyobb szerepei, ezért gyorsan megkedvelte az embert. Egyébként nagy színészi tehetség hozzá se kell.
Ronon-nal viszont nem foglalkoznak az írók, pedig van benne annyi lehetőség, mint Teal'c-ben volt.
A 2. évad elején foglalkoztak Ronon-nal is, őt is eléggé gyorsan megkedveltem, sőt ha jól emlékszem volt még jópár ember a fórumon, akinek bejött a karakter. Runner, Duet, Trinity, mindben előtérbe volt helyezve Ronon. Utána pedig volt Sateda, meg esetleg Phantoms, és ennyi.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2006 12 07 - 18:28

De láttuk a Satedában, hogy nem volt mindig ilyen... :( Nem mindig az volt a dolga h lőni mindenre...
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#10 Felhasználó aktív   Annatar Ikon

• Leviathan
  • Hozzászólás: 5002

Elküldve: 2006 12 07 - 18:34

Idézés: Platschu - Dátum: 2006 December 7, 18:20

A Sateda és a Phantoms részekben szerintem nagyon jó volt Ronan
Üzenet megtekintése

Mondjuk inkább úgy, hogy a Satedában már majdnem színészi játékot láthattunk Momoától. És számomra továbbra sem logikus, hogy az értelmes, jólöltözött fickóból, aki gyengéd és törődő az intelligens feleségével, és tud normális ember módjára kommunikálni, hogy lesz agyatlan bunkó. Ilyen a valóságban nincs... Hiteltelen az egész fickó. A színész is és a karakter is.
'Scuse me, have you seen a blowfish driving a sports car?
0

#11 Felhasználó nem aktív   aso Ikon

• Pangari Tudós
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 2890

Elküldve: 2006 12 07 - 18:35

Én persze nem nagyon tudok különbséget tenni, de nem az akcentusát érzitek a beszédén? Az imdb szerint Hawaii-on született és lehet ezért beszél picit eltérően a többiekhez képest. Néha észre lehet venni BB, CB és Lucy Lawless beszédén az ausztrál - új-zélandi felhangot, de ez legalább egyedi színt visz a játékukba. Ha nem tudnám honnan valók, lehet fel sem tűnne.  ;)
Üzenet megtekintése

IMHO az akcentus teljesen más, mint hogy egy ember nem artikulál megfelelően.
"Kissé ellenetmondás, egy másik film, ami hiába nem Star Trek, de mégis valamennyire SCI-FI, 'Vissza a jövőben' - a 2. résézben voltak olyan autók, amik még repültek is." by MESTER
0

#12 Felhasználó nem aktív   Arwen Ikon

• Esthajnalcsillag
  • Hozzászólás: 6995

Elküldve: 2006 12 07 - 18:38

Idézés: Annatar - Dátum: 2006 December 7, 18:34

A Sateda és a Phantoms részekben szerintem nagyon jó volt Ronan
Üzenet megtekintése

Mondjuk inkább úgy, hogy a Satedában már majdnem színészi játékot láthattunk Momoától. És számomra továbbra sem logikus, hogy az értelmes, jólöltözött fickóból, aki gyengéd és törődő az intelligens feleségével, és tud normális ember módjára kommunikálni, hogy lesz agyatlan bunkó. Ilyen a valóságban nincs... Hiteltelen az egész fickó. A színész is és a karakter is.
Üzenet megtekintése

Valójában az írók és rendezők a hihetetlenek, de azért a színész is benne van, még egy szavazat Ronon ellen.
'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'
0

#13 Felhasználó nem aktív   Mal Ikon

• Fenri
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4053

Elküldve: 2006 12 07 - 18:44

Érdekes, mert Ronon engem kifejezetten a 3. évadban kezdett idegesíteni, a 2.-ban még bírtam. Aztán szépen elkezdett háttérszerepelni, totál fölöslegessé vállt, majd jöttek az erőltetett előre helyezések, amik nem lettek volna rosszak, csak majdnem minden rosszúl sült el, és a Sateda volt a tetőpont. Viszobt az uccsó két részben javulást látok, nem is volt erőltetett, és nem is volt háttérszereplő.
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." - Isaac Asimov

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” - Thomas Huxley
0

#14 Felhasználó nem aktív   Nyiz Ikon

• Hobbit
  • Hozzászólás: 8290

Elküldve: 2006 12 07 - 19:10

Viszont továbbra is ősemberként viselkedik. Az Irresponsible-ben is, ahogy rázza azokat a rácsokat, teljesen olyan, mint egy gorilla az állatkerti ketrecben. Ezt mintha KICK is említette volna az ep topikjában. Már ott van a (többnyire) kultúrált emberek között, nem igaz, hogy ennyi idő alatt nem tudott visszailleszkedni a civilizált társadalomba. Persze amikor Runner volt, akkor nagyon gyorsan képes volt ősemberré butulni. Ezen azért változtathatnának az írók már.
"Igérem, személyeskedni, most volt utoljára - én felőlem!"
"Mi van, ha ezek a képek egy filmstúdióban készűltek? Vannak azonban, amik hum-bukk, és semmi valós tartalma sincsen!"
"A napelemes autó s nagyot rúg, de már egyesek versenyt is csinálnak belőle."
MESTER

Annatar: "Ki nyert? Örülhetek együtt a holland haverommal?"
agentJ
: "Orulhetsz, nem mennek haza ures kezzel, kaptak 3-t az oroszoktol."
0

#15 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2006 12 07 - 19:15

Azért 7 év Runnerkedés után valóban illene másfél év alatt újra domesztikálódni. Remélem az írók is rájönnek és megteszik végre.
0

#16 Felhasználó nem aktív   Arwen Ikon

• Esthajnalcsillag

Elküldve: 2006 12 07 - 19:16

Sztem nem nagyon érdekli őket, kell egy brutál ember oszt jó van...
0

#17 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2006 12 07 - 19:18

Idézés: Arwen - Dátum: 2006 December 7, 19:16

Sztem nem nagyon érdekli őket, kell egy brutál ember oszt jó van...
Üzenet megtekintése

Arra Ford is jó mostanság :mrgreen:
Szóval nem kell kettő belőlük. ;)
0

#18 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr

Elküldve: 2006 12 07 - 19:24

Én továbbra is azt mondom, hogy kezdetnek vágják le a menekülő korszakából megmaradt haját és járassák el Heightmayerhez pszichoterápiára. Aztán meséljenek be neki pár új hobbyt és jellemvonást. Pl. kitérhetnének a korábbi szakmájára. ;)

Fórumszabályzat!

0

#19 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2006 12 07 - 19:29

Idézés: Platschu - Dátum: 2006 December 7, 19:24

Én továbbra is azt mondom, hogy kezdetnek vágják le a menekülő korszakából megmaradt haját és járassák el Heightmayerhez pszichoterápiára. Aztán meséljenek be neki pár új hobbyt és jellemvonást. Pl. kitérhetnének a korábbi szakmájára.  ;)
Üzenet megtekintése

Jaja, példát vehetnének rólam is. olvassák el a fanficemet :forumhasznalat: nálam már tök jól gitározik :D . És az még illik is hozzá szerintem,
Haját megtarthatja szerintem, de Heithez tényleg járhatna és viselhetne normális ruhát is. ;)
0

#20 Felhasználó nem aktív   Arwen Ikon

• Esthajnalcsillag

Elküldve: 2006 12 07 - 19:33

Jaja, a gitározás tök jó buli. :D
0

• (15 Oldal)