Abydos Gate Fórum: 6x19 The Changeling / Az átváltozás - Abydos Gate Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

6x19 The Changeling / Az átváltozás

Szavazás: Hogy tetszett az epizód? (26 felhasználó adott le szavazatot)

Hogy tetszett az epizód?

1. 5 - kitűnő (21 szavazat [40.38%])

Voksolás százalékaránya: 40.38%

2. 4 - jó (12 szavazat [23.08%])

Voksolás százalékaránya: 23.08%

3. 3 - közepes (13 szavazat [25.00%])

Voksolás százalékaránya: 25.00%

4. 2 - gyenge (4 szavazat [7.69%])

Voksolás százalékaránya: 7.69%

5. 1 - béna (2 szavazat [3.85%])

Voksolás százalékaránya: 3.85%

Voks A vendégek nem szavazhatnak

#1 Felhasználó nem aktív   Smiler Ikon

• JackHugger
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 3151

Elküldve: 2003 03 09 - 21:56

Azt hiszem, mindenki (legalábbis a többség) tudja, hogy ezt az epizódot Chris Judge (Teal'c) írta. (Illetve Brad Wright és Martin Wood kipofozta - pl. hogy passzoljon az Abysshez, illetve hogy a vízuális effektek is stimmeljenek.) Nekem iszonyúan tetszett, az egyik kedvencem az egész évadban. Nagyon frappáns választ ad arra, hogyan szabadul meg Teal'c (és Bra'tac, és rajtuk keresztül gondolom, még jópár Jaffa) az extra kukacától. (Ugyan nem az epizódhoz tartozik, de úgy rémlik, egyszer Brad Wright mondta azt, hogy megbánták, hogy az elején a Jaffák hasába pakolták a kukacokat...)

Humoros rész volt, kicsit elgondolkodtató, bár elég hamar rájöttem, mi az ábra.

Ami viszont nagyon érdekes, és amit ma olvastam az egyik levlistán, hogy CJ nem csak hogy maga írta az epizódot, hanem néhány családtagja is szerepelt benne.

Amikor egy nővér a kórházban megkérdezi Teal'c-et, hogy eltévedt-e... a hölgy CJ barátnője.

A másik érdekesség, hogy CJ két kisfia is szerepel az epizódban (van egy kislánya is). Azt nem tudjuk pontosan, hogy melyik szerepeket játszották, de a korukból ítélve (olyan 8-12 között van a két gyerkőc) egyikük lehet az a gyerek, akit az autóbalesetnél láttunk, a másik pedig amikor a kórházban O'Neill találkozik Brae-vel és Shauna-val, a háttérben eltolnak egy gyereket hordágyon.

Úgy tűnik, a család beáramlik :wink: Kezdte Michael Shanks barátnője, mint Daniel felesége (vagyis Sha're), aztán Peter DeLuise családja, apuci, feleség, stb. Már csak RDA kislánya kellene :wink:

S:)
Smiling is infectious, you catch it like the flu :D Smile today! :D

I've learned that no matter how much I care, some people are just jackasses.

Néhány szó a fórumhasználatról
0

#2 Felhasználó nem aktív   radu Ikon

• Nox Béketanácsos
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 2281

Elküldve: 2003 03 09 - 22:38

Dátum: Smiler

Nagyon frappáns választ ad arra, hogyan szabadul meg Teal'c (és Bra'tac, és rajtuk keresztül gondolom, még jópár Jaffa) az extra kukacától.

Eh. Ezt megmagyaraznad? Ugy latszik ez kimaradt az eletembol :) Bra'tacnak mar nincs kukaca?

A csalados dolgok halaliak. Peter deLuise meg nagyon kesz arc. Peldaul mikor kinez a Show and Tell-ben a gepagyu mogul...

kép

Biz'Isten mondom letrehozok egy kulon topicot neki. Halali ez a pofa :)
0

#3 Felhasználó nem aktív   Smiler Ikon

• JackHugger

Elküldve: 2003 03 09 - 23:02

Dátum: radu

Eh. Ezt megmagyaraznad? Ugy latszik ez kimaradt az eletembol :) Bra'tacnak mar nincs kukaca?

Emlékszel a tretoninra a Cure-ból? Tudod, az a lila lé. Azt kell szednie minden Jaffanak, akik kukactalan kíván lenni:) És igen, Bra'tacnak nincs kukaca. Azért kellett Juniort oda-vissza pakolgatnia Teal'c-nek. És a végén Junior is kinyiffant.

A csalados dolgok halaliak. Peter deLuise meg nagyon kesz arc. Peldaul mikor kinez a Show and Tell-ben a gepagyu mogul...

:)) Halálos a kép :wink:

Biz'Isten mondom letrehozok egy kulon topicot neki. Halali ez a pofa :)

Van ám weboldal is róla meg az egész családról:D

DeLuise site

Hol a topic? :wink:

0

#4 Felhasználó nem aktív   radu Ikon

• Nox Béketanácsos
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 2281

Elküldve: 2003 03 09 - 23:34

Dátum: Smiler

Emlékszel a tretoninra a Cure-ból? Tudod, az a lila lé. Azt kell szednie minden Jaffanak, akik kukactalan kíván lenni:) És igen, Bra'tacnak nincs kukaca. Azért kellett Juniort oda-vissza pakolgatnia Teal'c-nek. És a végén Junior is kinyiffant.

Eh eh... Akkor most Teal'c csak igy natur van? Ures erszennyel?

Nagyon jo a link, hamarosan megcsinalom a topicot :) Meg AG-n kulon oldalt szentelek PD-nek az Erdekessegek reszben. Persze sajat capture-ket csinalok majd :)
0

#5 Felhasználó nem aktív   Smiler Ikon

• JackHugger

Elküldve: 2003 03 10 - 00:07

Jaja, semmi kukuc :D

Nagyon jo a link, hamarosan megcsinalom a topicot :) Meg AG-n kulon oldalt szentelek PD-nek az Erdekessegek reszben. Persze sajat capture-ket csinalok majd :)

Az jó lenne :D hajrá:D

0

#6 Felhasználó nem aktív   Beatbull Ikon

• Fénylény
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 771

Elküldve: 2003 03 11 - 11:07

[quote=radu][quote=Smiler]
Emlékszel a tretoninra a Cure-ból? Tudod, az a lila lé. Azt kell szednie minden Jaffanak, akik kukactalan kíván lenni:) És igen, Bra'tacnak nincs kukaca. Azért kellett Juniort oda-vissza pakolgatnia Teal'c-nek. És a végén Junior is kinyiffant.[/quote]

Nagyon jo a link, hamarosan megcsinalom a topicot :) Meg AG-n kulon oldalt szentelek PD-nek az Erdekessegek reszben. Persze sajat capture-ket csinalok majd :)[/quote]

A capture-ok keszuelnek radu, de sztem ezt tudod. Mondjuk azert te is csinalj, mert lehet, hogy nem minden jelenetben tudom eszrevenni PD-t.

Az epizod vegen meselik el, hogy egy jaffa lazadok csoportjahoz mentek, de csapda volt es bra'tac elvesztette kukacat. Teal'c a sajat kukacat rakosgatta egyik erszenyboel a masikba es igy mendkettejueket eletben tartotta. A kukac persze tulterhelt volt a ket test ellatasaval, igy mikor a Foeldre visszahoztak oeket, megdoegloett. Teal'c es Bra'tac is kukac nelkuel maradtak, kukacot kellett volna szerezni, de Jacob hozott egy kis tretonint es ezzel egyuett a megoldast.
Ha az epizodbol nem ertetted, akkor ajanlom a transcript vegenek elolvasasat, ott minden benne van.
"Life's too short. If it's not fun, it's not worth doing any more." ;)
Richard Dean Anderson
0

#7 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Moderátorok
  • Hozzászólás: 23566

Elküldve: 2003 03 20 - 12:53

Ez a rész is nagyon bejött, főleg a rengeteg speciel guest star (Fraiser, Bra'tac, Shau'nac, Jacob, Apophis, Daniel) miatt, ami korábban sosem volt. Eddig egyedül az Alliances volt, amiben együtt szerepelt Bra'tac és Jacob, bár itt nem találkoztak. A legjobb poén számomra az volt, amikor Jonason megláttam a "new guy" feliratú köténykét. :) Apophis feltűnése meg szintén megdobogtatta a szivemet. A történetben nagyszerűen ötvözöződött az álom és a valóság. CJ remek epizódot írt, amit még többször meg kell majd néznem.
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!
3. Előremutató információkat (= spoiler) nem írunk be az epizódok témáiba!

Fórumszabályzat!

http://www.platschu.blogspot.com/
http://picasaweb.goo...akostamasnovaki
0

#8 Felhasználó nem aktív   Crey Ikon

• Asgard Supreme Commander
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 297

Elküldve: 2003 04 02 - 13:46

Asszem kár volt kikapcsolnom ezt a részt az első 7 perc után... (addig kissé unalmasnak tünt). Most már látom érdemes lett vollna megnézni... Jaffa withut kukuc? Its NICE!!!! :D
Nou ani anquietas. Hic qua videum.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr

Elküldve: 2003 04 03 - 09:27

Mondjuk en jobban orultem volna, ha a hasa ezutan beforr es a homlokarol lekerul a szimbolum. Kar, hogy ez nem tortent meg. A 2010-ben mar nem volt rajta, tehat valamikor csak lekerul rola! Azt hittem, hogy ez ebben a reszben lesz.
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!

Fórumszabályzat!

0

#10 Felhasználó nem aktív   Smiler Ikon

• JackHugger

Elküldve: 2003 04 03 - 16:43

[quote=Crey]Asszem kár volt kikapcsolnom ezt a részt az első 7 perc után... (addig kissé unalmasnak tünt). Most már látom érdemes lett vollna megnézni... Jaffa withut kukuc? Its NICE!!!! :D[/quote]

Hogy lehet ilyet csinálni??? Kikapcsolni??? Még a Politics-t és a Disclosure-t is végignéztem!! :wink:

Tessék csak szépen leülni és megnézni, jó kis rész ez :)

0

#11 Felhasználó nem aktív   Smiler Ikon

• JackHugger

Elküldve: 2003 04 03 - 16:46

[quote name='Platschu]Mondjuk en jobban orultem volna' date=' ha a hasa ezutan beforr es a homlokarol lekerul a szimbolum. Kar, hogy ez nem tortent meg. A 2010-ben mar nem volt rajta, tehat valamikor csak lekerul rola! Azt hittem, hogy ez ebben a reszben lesz.[/quote']

Nem tudom, szerintem tetkó nélkül túl magas a homloka :wink: Nem volt neki előnyös a 2010-ben sem. A beforró has kicsit fura lenne, nem? Esetleg összevarrhatják.

Ami pedig magát a 2010-et illeti, elvileg az ugye nem történt meg, hiszen Jackék figyelmeztették saját magukat, s a 2001-ben is láthattuk, hogy szerencsére sikerült elkerülni az aschen inváziót, illetve nem szabadítottak meg minket a goa'uldoktól sem. Tehát az, hogy 2010-ben nem volt ott az arany tetoválás Teal'c fején... vagy megtörténik, vagy nem. Majd meglátjuk :)

0

#12 Felhasználó nem aktív   Beatbull Ikon

• Fénylény
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 771

Elküldve: 2003 04 03 - 20:03

[quote name='Smiler]Ami pedig magát a 2010-et illeti' date=' elvileg az ugye nem történt meg, hiszen Jackék figyelmeztették saját magukat, s a 2001-ben is láthattuk, hogy szerencsére sikerült elkerülni az aschen inváziót, illetve nem szabadítottak meg minket a goa'uldoktól sem. Tehát az, hogy 2010-ben nem volt ott az arany tetoválás Teal'c fején... vagy megtörténik, vagy nem. Majd meglátjuk :)[/quote']

hohohó ... a 2001 audiokommentárjában DeLuise, Mallozzi és Tichenor bácsikák a 2010-t "alternatív jövőnek" nevezték. Szal úgy vehetjük, hogy nem fognak vele foglalkozni, hogy eljutunk-e oda, vagy sem. A záruló körről meg már ott is eleget problémáztam sztem.
Tom, off picit, de hamár itt vetettétek fel...
"Life's too short. If it's not fun, it's not worth doing any more." ;)
Richard Dean Anderson
0

#13 Felhasználó nem aktív   Evan Ikon

• Special Forces Elite
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1630

Elküldve: 2004 06 26 - 12:06

Ez nekem egy elég fura rész, szerintem értelmetlen hogy ennyi ideig kihúzta Teal'c meg Bra'tac..

És szegény szegény Junior, nem lesz Jack a gazdateste.. :)
"Ezt mindenkinek el kell fogadnia:
Ide csak én írhatok! Senki sem babrálhatja rajtam kívűl a hozzászólásaimat! Azért is van erre szükség, mert csak így lehet mindenki számára világos, hogy mit akarok kifejezni! "

In memory of adrias4.
0

#14 Felhasználó nem aktív   fandree Ikon

• Hebridan Szökevény
  • Pipa
  • Hozzászólás: 84

Elküldve: 2005 04 16 - 16:02

Miért? Kérdem én, miért???

Az epizód igen király, (igaz, hogy felfogjam meg kellett néznem háromszor:))
A szinkrontól pedig borzongott a hátam. És még csak félidő!

A goauld hang szarok! Nem lehet érteni, és egy kicsit se hasonlít az eredetire! Meg mi az, hogy T helyett Teal'c-et Burrey helyett Bratac-ot mondanak???? (Amúgy Jack Burrey-t mondott, amikor először talákozott vele.)

Miért ilyen a magyar szinkron??? 8O
Amikor először átmentek a kapun, jack átlépésénél csúszott az átlépés effekt.
LOM
0

#15 Felhasználó nem aktív   Johny Bravo Ikon

• Nasyai Menekült
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 339

Elküldve: 2005 04 16 - 16:51

volt benne par flash, de eleg gyonge sztem.
0

#16 Felhasználó nem aktív   P$YCHO Ikon

• Goa'uld Pap
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1826

Elküldve: 2005 04 16 - 19:00

Ha jól láttam, akkor a Tarantino-féle időkezelés alapján írták a történetet és épp ez az, ami kissé bekavar, és a kavarások miatt nem lesz könnyű megírni az ismertetőt. Amúgy nem rossz, de nem is a legjobb.
Ott van az erő az egyszerű magyarban, egyenes derékkal áll minden viharban.
0

#17 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr

Elküldve: 2005 04 16 - 20:07

Igen, az nekem is feltűnt, hogy a szinkronszínészeknek fel sem tűnt, hogy a nevek nem véletlenül voltak megcserélve. Hajdanán nem értettem ezt a részt németül, de így magyarul egész élvezetes volt. Jó ötlet volt a veseátültetésről beszélni a szimbiontákra utalva. Daniel pedig legalább jelen volt aszcendálódva és segített. :) A rész kulcsfontosságú történése, hogy mostantól Bra'tac és Teal'c nem Jaffa, hanem sima emberek. :D

P$YCHO: A rész végig időrendben volt, éppencsak a Mátrixszerű elmélkedés ("melyik a valóság?") kavart egy kicsit bele az eseményekbe.

Fórumszabályzat!

0

#18 Felhasználó nem aktív   P$YCHO Ikon

• Goa'uld Pap
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1826

Elküldve: 2005 04 16 - 20:29

Dátum: Platschu

P$YCHO: A rész végig időrendben volt, éppencsak a Mátrixszerű elmélkedés ("melyik a valóság?") kavart egy kicsit bele az eseményekbe.
Most elgondolkoztattál... Van benne igazság, de az egybevágó beszélgetések kicsit ellentmondanak ennek (lásd: amikor Jonas megköszöni Teal'c segítségét, erre Teal'c elküldi őt aludni).
Ott van az erő az egyszerű magyarban, egyenes derékkal áll minden viharban.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Merras Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 128

Elküldve: 2005 04 17 - 17:00

Kitűnő epizód, nem gondoltam volna, hogy CJ ilyen jót tud írni. Bár az alapötlet már eléggé régi, és elcsépelt (két valóság, nem tudja eldönteni, melyik az igazi, stb.), sikerült jól megcsavarni, illetve a T'ealc karakterére való ráépítés adott még egy extra pofont a dolognak.

Csillagos ötöst nem lehet az epizódra adni? :)
Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!
Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!

SFportal Sci-Fi Magazin

SFblogs - Indíts sci-fi blogot Te is!

SFport.net
0

#20 Felhasználó nem aktív   Jaffatealc Ikon

• Byrsa Vezető
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 848

Elküldve: 2005 04 17 - 22:28

hát nekem nagyon teccett így ez a rész magyarul, angolul nem volt világos eddig ez a rész, de így nagyon élveztem.
azért sajnálom hogy nincs többé lárva a Teal'cban " Teal'c junior nélkül... hát..."
"It took us 15 years and 3 super-computers to MacGyver a system for the gate on Earth"

Ne arra törekedj, hogy nagy legyél, hanem arra, hogy HATALMAS!!

Árok partján kapa kasza, a parasztnak nagy a ....... (munkakedve)
0

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó