Abydos Gate Fórum: Continuum - Abydos Gate Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Continuum

Szavazás: Hogy tetszett a film? (150 felhasználó adott le szavazatot)

Hogy tetszett a film?

1. 5 - kitűnő (77 szavazat [51.33%])

Voksolás százalékaránya: 51.33%

2. 4 - jó (51 szavazat [34.00%])

Voksolás százalékaránya: 34.00%

3. 3 - átlagos (18 szavazat [12.00%])

Voksolás százalékaránya: 12.00%

4. 2 - gyenge (4 szavazat [2.67%])

Voksolás százalékaránya: 2.67%

5. 1 - rossz (0 szavazat [0.00%])

Voksolás százalékaránya: 0.00%

Voks A vendégek nem szavazhatnak

#101 Felhasználó nem aktív   Bálibee Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 275

Elküldve: 2008 07 08 - 15:09

Cam nem lett auto szerelő, csak a saját kocsiját bütykölte. Meg kaptak midnig pénzt, és ezt mondják is.

A film végén volt egy említés valami Hold bázisról. Következő SG film? :D
0

#102 Felhasználó nem aktív   Nut Ikon

• Edorai Földműves
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 568

Elküldve: 2008 07 08 - 15:37

Üzenet megtekintéseIdézés: Bálibee - Dátum: 2008 July 8, 16:09

Lehet ez csak egy titkos utalás valamire. :ka
Carter szája fülig ért miközben kirohant a képből.
"Well now you know...the hard part about being part of this team is not risking your own life....
It's watching your friends take chances with theirs.
...Congratulations. Now you really are one of us."
0

#103 Felhasználó nem aktív   _Ra_ Ikon

• Future Protkós President
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 3586

Elküldve: 2008 07 08 - 16:09

Üzenet megtekintéseIdézés: rongycsomo - Dátum: 2008 July 8, 12:23

Vagy jobb lett volna, ha meg sem csinálják :twisted:

Júúúj, de gonosz... :fekverohog:

Amúgy szerintem fel se tünt volna nekem ha nincs benne a filmben RDA. Szvsz felesleges is volt. :mrgreen:
Airsoftos szerelem: H&K G36C

Köszi a feliratokat CicMax.
0

#104 Felhasználó nem aktív   gabor1982 Ikon

• SGC Civil
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1197

Elküldve: 2008 07 08 - 17:05

Üzenet megtekintéseIdézés: _Ra_ - Dátum: 2008 July 8, 17:09

Amúgy szerintem fel se tünt volna nekem ha nincs benne a filmben RDA. Szvsz felesleges is volt. :mrgreen:

Az biztos, h. elég sovánka szerep volt. És az még hagyján, de enyhén szólva semmit mondó is. A poénjai meg rosszak voltak. Ricknek béna poénjai. Ez hogy lehetséges, nem tudom, de megtörtént. A halála viszont jól volt megcsinálva, én teljesen lehültem.
Osiris I hope I'm not missing all the fun.

Jack Talákozunk még?
Daniel Nem tudom.
Jack Hé!...Mégis hová mész?
Daniel Nem tudom.

Tudós Már holnap reggel az asztalán lesz a jelentés.
Jack Aztán meg ne várasson vele!
Tudós Nem, uram...
Jack Mmm

Carter Tényleg nem ő vagy, ugye?
Jack Nem
Carter Bár úgy lenne...
0

#105 Felhasználó nem aktív   Mal Ikon

• Fenri
  • Hozzászólás: 4053

Elküldve: 2008 07 08 - 18:53

Üzenet megtekintéseIdézés: Darkarpi - Dátum: 2008 July 8, 12:13

a beilleszkedős rész tényleg kicsit hosszúra sikeredett.

Ezen mondjuk vakarom a fejem. Tart vagy hat percig az a jelenet, és azért a semminél jóval több van benne. Mitchell keresi a gyökereit, mikor nem is létezik (ez már önmagában is remek gondolat), Daniel próbálja buzdítani azt az önmagát, aki sosem kapott semmi jót másoktól. Carter meg, aki több ízben is megmentette a Földet, már csak vásárolgatni tud, mint egy "átlagos nő". Igaz, nem ropognak benne géppuskák, nem bombázzák a földet, nincs benne tömegverekedés, meg hasonlók, de hát istenem, ilyen is kell egy filmbe. Mit szóltok akkor az olyan művekhez, mint az Alien, a Space Odyssey vagy a Star Trek I?
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." - Isaac Asimov

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” - Thomas Huxley
0

#106 Felhasználó nem aktív   gabor1982 Ikon

• SGC Civil
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008 07 08 - 19:06

Üzenet megtekintéseIdézés: Mal - Dátum: 2008 July 8, 19:53

Ezen mondjuk vakarom a fejem. Tart vagy hat percig az a jelenet, és azért a semminél jóval több van benne. Mitchell keresi a gyökereit, mikor nem is létezik (ez már önmagában is remek gondolat), Daniel próbálja buzdítani azt az önmagát, aki sosem kapott semmi jót másoktól. Carter meg, aki több ízben is megmentette a Földet, már csak vásárolgatni tud, mint egy "átlagos nő". Igaz, nem ropognak benne géppuskák, nem bombázzák a földet, nincs benne tömegverekedés, meg hasonlók, de hát istenem, ilyen is kell egy filmbe. Mit szóltok akkor az olyan művekhez, mint az Alien, a Space Odyssey vagy a Star Trek I?

A 2001:A Space Odyssey az egyik legnagyobb film! :)
Nekem meg pont az volt bajom, h. keveset mutattak a civil életükből. Lehettek volna kicsit részletesebbek is azok a jelenetek. Az igaz persze,h. nem ez volt a lényege a sztorinak, hanem term. a Föld megmentése meg ilyenek :mrgreen:

Jack Talákozunk még?
Daniel Nem tudom.
Daniel Nem tudom.

Tudós Nem, uram...
Jack Mmm

Jack Nem
Carter Bár úgy lenne...
0

#107 Felhasználó nem aktív   microli Ikon

• SGC Katona
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1344

Elküldve: 2008 07 08 - 19:10

5*

Nekem nagyon tetszett, kiváló film volt, kiváló alakításokkal, effektekkel, és szvsz a történet sem volt rossz, habár már párszor ellőtték :mrgreen:

Egy dolog zavart, és úgy láttam itt visszaolvasva, hogy senkinek nem tűnt fel (ha mégis, sorry...):
szóval igazából azt nem értettem, hogy az antarktiszi fegyverplattform beindításához miért akartak elmenni a Teonasi ZPM-ért, miért nem jutott eszükbe az, ami egyiptomban van és amit Ra hagyott itt... És amikor az ős-géneket említették, miért nem mondták O'neill nevét... De ettől még ötös.
Ez egy gyöngyszem:

Üzenet megtekintéseIdézés: KICK - Dátum: 2007 December 26, 12:03

Üzenet megtekintéseIdézés: dillen - Dátum: 2007 December 26, 09:09

De mit is várhatam volna tőled, ugyan.... Roszabb vagy mint egy Goauld, vagy mint egy Ős, minden rossz tulajdonságukat birtoklod.
Te meg olyan hülye vagy, mint egy Unas vagy egy moha Vancouver erdeiben. :mrgreen:
0

#108 Felhasználó nem aktív   Mal Ikon

• Fenri

Elküldve: 2008 07 08 - 19:20

Üzenet megtekintéseIdézés: microli - Dátum: 2008 July 8, 20:10

Egy dolog zavart, és úgy láttam itt visszaolvasva, hogy senkinek nem tűnt fel (ha mégis, sorry...):
szóval igazából azt nem értettem, hogy az antarktiszi fegyverplattform beindításához miért akartak elmenni a Teonasi ZPM-ért, miért nem jutott eszükbe az, ami egyiptomban van és amit Ra hagyott itt... És amikor az ős-géneket említették, miért nem mondták O'neill nevét... De ettől még ötös.

Mivel az a ZPM csak a CsK-1-nek köszönhetően került oda, az idővonal eltörlésével már nem tehették oda, hiszen nem létezett CsK-1, ami odatehette volna (ez aztán a paradoxon :lol2: ). Vagy valami ilyesmi... vagy, mivel a Moebius is kvázi meg nem történt a szereplők szemszögéből, elfelejtették a videófelvételt :)
Szerintem inkább Sheppard neve merülhetett fel, hisz míg O'Neill erőlködve használja a képességét és nincs is az Antarktiszon, addig Sheppard valószínűleg még mindig a McMurdon szolgálhatott, mivel nem jött neki közbe Weir is a kiruccanás a Pegazusba, plusz neki erőlködnie sem kell.
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." - Isaac Asimov

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” - Thomas Huxley
0

#109 Felhasználó nem aktív   kovi1970 Ikon

• Hebridan Szökevény
  • Pipa
  • Hozzászólás: 59

Elküldve: 2008 07 08 - 23:30

Amikor pl. 5 percig mutatják a bedokkolást az Enterprise-ra? :)

Nem tudom feltűnt-e valakinek egy "apró" baki? Most hirtelen nem emlékszem, abban az időpontban amikorra Cam visszament (10 évvel a hajókázás előtt), a kaput már előásták? Mert ha nem akkor az bukta lett volna.
0

#110 Felhasználó nem aktív   rongycsomo Ikon

• Csirakocka
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 6359

Elküldve: 2008 07 08 - 23:38

"Gíza, Egyiptom, 1928. Egy régészeti expedíció különös leletre bukkan: évezredek porából egy hatalmas gyűrű bukkan elő, kerületén titokzatos hieroglifákkal…[...]"
"A kapitány balján álló sardaukar váratlanul Paul felé ugrott, de tulajdon kapitányának késvillanása lökte vissza. Rongycsomóként roskadt a földre, a melléből kiállt a kés markolata." - részlet a Dűnéből

"Tudod mi az a parancsnoki lánc? Az, hogy fogok egy láncot, és addig ütlek vele, amíg fel nem fogod, ki itt a rohadt rangidős." - Jayne.

"A szépség belülről fakad, de jó ha kívülről is láccik! :-D" by rongycsomo a.k.a. csiragent

"... kiharapom a majadat te szemet !!!!!!!! " by sold to Kick

"Egy én valodi ős vagyok kettő nem tudtam hogy rövidet nem lehet irni három az asgard tényleg létezik ahogy az ősők is..." by Ensz

"te itt csicska vagy ugye? szólj már vmi admin gecinek hogy csinálják már meg ezt az oldalt normálisra... kügy má egy meghivot a pretoriansra ( bt.pre.hu ) vagy el-sl.net - re
na szeva
halaggyá a visszairással" - by egy kedves és bájos user cyberman moderátornak bitgaten

"Először is köszi a feltöltést....de tényleg szerepel a Pókember a Kisvárosban???????" by BitGates aranyköpés
0

#111 Felhasználó nem aktív   AXYS Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 285

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008 07 09 - 01:41

Üzenet megtekintéseIdézés: Mal - Dátum: 2008 July 8, 20:20

Szerintem inkább Sheppard neve merülhetett fel, hisz míg O'Neill erőlködve használja a képességét és nincs is az Antarktiszon, addig Sheppard valószínűleg még mindig a McMurdon szolgálhatott, mivel nem jött neki közbe Weir is a kiruccanás a Pegazusba, plusz neki erőlködnie sem kell.

Jah, és Sheppard eléggé kéznél lett volna... :mrgreen: McMurdo úgy tudom elég közel van az Alteran előörshöz.. :) Ráadásul mivel annyira szeretett Antarktiszon lenni, biztos ott találják... :P

Én viszont reménykedtem, hogy nem fogják azzal elhúzni az időt a filmben, hogy próbálkoznak ezzel a teherhajó, a ZPM megszerzésével, az előörs stb.. pf.
Frászt kaptam mikor Carter azt mondta Hayes elnöknek: "Ha van még rá időnk, Uram, ez működhet."
Ne, ne legyen Lost City másolat.. meg Teonas.. aztán szerencsére nem lett az. :) Ha azzal húzzák az időt, hogy beüzemeljék, és akár 1 drónt is kilőttek volna (mert persze úgyis kifogyna!! - és utána mentek volna Praxyonra) akkor azt mondom 3-as..

Ez az időutazás meg nekem talán bejön, lehet nem néztem elég időutazós filmet, de szal a témával soha sincs problémám. Jó, azért a következő SG film gondolom nem időutazós lesz.. Kivéve ha folytatják ezt. :D lol

Pozitívumok:
- Jack hirtelen halála.. Mitchell reakciója (nem arra gondolok, hogy szétlövi hanem amilyen pofát vág aztán)
- Hammond (- Sir, it's good to see you. - If you say so. Isten nyugosztalja.. :( )
- F-16-osok + tengeralattjáró
- a parancsnoki bunker dumái (- Lord Ba'al, his words, not mine. - Yeah, right. Thank you, Alex..)
- maga a telefonos poén + Quetesh, a sunyi.. :P
- sarkvidéki hangulat + zene (meg mikor pl. a nappal szemben, nem semmi a két alak testbeszéde :P "By sending it to the North Pole.. Yeah, apparently. Carter, this is a terrible plan !")
- CGI (Goa'uld hajók fordulnak, vagy pl. mikor bombázzák a Földet)
- légi jelenetek + oroszoknak bizony a partközelben NEM a "minimum fegyverzet - extra üzemanyag" felállásra volt szükség.. meg is kapták a goa' siklók a magukét.. :D
- old school SG-1 feeling
- Amanda Tapping most kifejezetten aranyos volt szvsz (pl. hangáros jelenet)
- Ben Browder jót alakított (volt 1 baki a hajón, de talán inkább az operatőr hibája)
- első alkalommal jópár jelenetet vagy 10x kellett megnéznem, annyira tetszettek :P

Negatívumok:
- Nekem nem jött be a "Ra"-utánzat :P
- Amikor megváltoztatták az idővonalat, mindennek egyszerre kellett volna eltünnie.. vagy nem. :P
Én még sohasem változtattam meg idővonalat.. kitudja. :D

Egy kis irónia a film fogadtatására:

Idézet

- Gondolom, ezt érdemes volt megnézni.
- Mi? Csak ennyi mondanivalód van?
- Hát, úgy adtátok elő, mintha valami nagy szám lenne. Egy kicsit látványosabbra számítottam.
- Nem. Ez nagyjából az eltávolítási szertartás. Igen. Szóval... ebéd, valaki?

összességében 5-ös :)

"You can beat, shoot, threaten or even poison us, and we still keep coming back, stronger, everytime."
GateWars: SÖR! - Dictator
0

#112 Felhasználó nem aktív   polgyu Ikon

• Hadentei Lakos
  • Pipa
  • Csoport: Újoncok
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2008 07 09 - 08:58

Nekem tetszett a film, főleg az ötlet, amit Baal kitalált az időutazásra. Az is jó volt, hogy szemezgettek az elmúlt tíz év szereplőiből, hogy így utaltak a sorozat múltjára.
0

#113 Felhasználó nem aktív   T Ikon

• Fénylőcske
  • Hozzászólás: 6946

Elküldve: 2008 07 09 - 13:36

Üzenet megtekintéseIdézés: Nut - Dátum: 2008 July 8, 16:37

Lehet ez csak egy titkos utalás valamire. :ka
Carter szája fülig ért miközben kirohant a képből.

Jé, ez eszembe se jutott. :) Pedig hiányoltam is valami említést a Jack-Sam témával kapcsolatban.

Üzenet megtekintéseIdézés: AXYS - Dátum: 2008 July 9, 02:41

- Nekem nem jött be a "Ra"-utánzat :P

Volt Ra? Nekem föl se tűnt. :) Direkt megnéztem még egyszer azt a jelenetet, amiben a sok goa'uld fölsorakozik, de csak egyet vettem észre, akiről nem tudtam, hogy ki, és szerintem rohadtul nem hasonlított Ré-re (vagy Ra-ra :mrgreen: ). Camulus mellett állt azt hiszem.
0

#114 Felhasználó nem aktív   Banderas Ikon

• Byrsa Vezető
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 848

Elküldve: 2008 07 09 - 13:46

F-16-osok + tengeralattjáró

Azok F-15-ösök voltak :mrgreen:
Stargate Universe: 2009 Október 2.-án ismét megnyílik a kapu.
0

#115 Felhasználó nem aktív   Mal Ikon

• Fenri

Elküldve: 2008 07 09 - 13:53

Üzenet megtekintéseIdézés: T - Dátum: 2008 July 9, 14:36

Volt Ra? Nekem föl se tűnt. :) Direkt megnéztem még egyszer azt a jelenetet, amiben a sok goa'uld fölsorakozik, de csak egyet vettem észre, akiről nem tudtam, hogy ki, és szerintem rohadtul nem hasonlított Ré-re (vagy Ra-ra :mrgreen: ). Camulus mellett állt azt hiszem.

Ő az, de szerintem sem hasonlít Ré rá. Ha nem lenne a szereplőlistán kiírva, illetve nem öltözködne hasonlóan, Ra sem jöttem volna. :)

0

#116 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2008 07 09 - 15:07

Üzenet megtekintéseIdézés: Mal - Dátum: 2008 July 9, 14:53

Üzenet megtekintéseIdézés: T - Dátum: 2008 July 9, 14:36

Ő az, de szerintem sem hasonlít Ré rá. Ha nem lenne a szereplőlistán kiírva, illetve nem öltözködne hasonlóan, Ra sem jöttem volna. :)

Szerintem sem hasonlított rá amúgy és csak tippeltem, hogy ő az, mert a többieket meg ugyebár felismertem :)
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#117 Felhasználó nem aktív   gabor1982 Ikon

• SGC Civil
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008 07 09 - 15:30

Igen, én is azt nézem, h. max kizárásos alapon lehet Ra. A bal szélső. Nevét nem mondják, ha jól hallottam, viszont a többieket meg ismerjük.
Mindenesetre az end credits-ben tényleg ott van; Ra - Jay Williams.

Jack Talákozunk még?
Daniel Nem tudom.
Daniel Nem tudom.

Tudós Nem, uram...
Jack Mmm

Jack Nem
Carter Bár úgy lenne...
0

#118 Felhasználó nem aktív   xideges Ikon

• Hadentei Lakos
  • Pipa
  • Csoport: Újoncok
  • Hozzászólás: 5

Elküldve: 2008 07 09 - 23:57

3mas..

ami nem tetszet daniel féllábú lesz aztán megint kettő, utána rohangál fél lábbal? lehet csak nekem nem világos
0

#119 Felhasználó nem aktív   Mal Ikon

• Fenri

Elküldve: 2008 07 10 - 00:09

Üzenet megtekintéseIdézés: xideges - Dátum: 2008 July 10, 00:57

3mas..

ami nem tetszet daniel féllábú lesz aztán megint kettő, utána rohangál fél lábbal? lehet csak nekem nem világos

A műláb egy csodálatos és viszonylag régi találmány. Tudod, réges-régen, mikor még vitorlások járták a tengereket, akkor faláb volt. Mára, révén beléptünk a XXI. századba, vannak már olyan klassz kiszerelések is, melyekkel nem csak járni és ülni lehet, hanem futni is!!! Ez ám a találmány, nem a söralátét. ;) :)

0

#120 Felhasználó nem aktív   nbbarcs Ikon

• SGC Civil
  • PipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1143

Elküldve: 2008 07 10 - 00:14

Nem is tudom mit mondjak. Azt nem mondhatnám, hogy nem szórakoztam jól, de mint sold is írta: "hianyerzetem volt kozben vegig...valami nemvolt benne de nemtom mi". Kicsit kevésnek tartottam a légicsatát, ennél a Lost Cityben is több volt. O'Neill szereplése, hát hogy is mondjam, nem éppen azt nyújtotta, amit vártam tőle. Baál mobilos beszélgetésén meg azóta is csak pislogok, ilyen mégis hogy juthat eszükbe? Kár, hogy a korábban híreszteltekkel ellentétben végül itt se emlékeztek az alternatív idővonalra. Maga az időutazás nekem nagyon tetszett, igaz arra számítottam szerepel benne valamilyen módon Janus időgépes ugrója, de ez a régi-új megoldás végül is jóra sikerült. Az, hogy Quetesh hátbatámadja Baált, szintén nagyon tetszett.

Ezzel én se igazán tudok mit kezdeni egyelőre.

Egyetértek, nekem hiányzott volna ha nincsennek benne azok a részek. Egyedül Carter jelenete tűnik nekem kissé semmitmondónakm, a többieknél megvolt a dolog értelme.

Üzenet megtekintéseIdézés: Mal - Dátum: 2008 July 8, 20:20

Jah, és Sheppard eléggé kéznél lett volna... :mrgreen: McMurdo úgy tudom elég közel van az Alteran előörshöz.. :) Ráadásul mivel annyira szeretett Antarktiszon lenni, biztos ott találják... :P

Csak az a gond, hogy igaz Sheppard ott lenne, de az Atlantis expedíció nélkül senki se foglalkozna vele, nem lenne több mint egy egyszerű helikopterpilóta.

Összességében nálam most 4-est ért ez a film. Remélem lesz még SG-1 film, bár most, hogy az Ori és a Goauld szál is lezárásra került, valami erős, önmagában is megállni képes szálat kell kitalálni. Vagy még ott a crossover lehetősége is (akár az Atlantis-szal, vagy akár a Universe-zel), én azt se bánnám.
"Whenever a gate closes, a hyperspace window opens…" - Joseph Mallozzi
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

"Ohh... keep dreaming. There must be some other reason for your existence.
Defiance tastes like life itself. No river. No water. Dry as a desert!
Darkness all around. The harvest moon is rising. Wraith are never-ending.
I know the future. Come inside. I'll show you your destiny... John Sheppard" - Todd, SGA 5x19 (Vegas)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nem látott erre egy férfit? Olyan mint maga, csak kusza a haja.
Azt hiszem elvesztettem őt, meg egy helyes lányt, és egy ősembert. - Rodney, SGA 3x04 (Sateda)
0

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.