Abydos Gate Fórum: Fordította: Elanor - Abydos Gate Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Fordította: Elanor

#1 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 265

Elküldve: 2007 11 17 - 21:38

Sikerült topicot nyitni :D ! Pár hete már próbálkoztam hasonlóval, de nem engedett a rendszer. "Nincs jogosultságod ehhez" - írta a gép. Így a meridiános topicba raktam be egy fanfic fordítást. Oda persze a kutya se nézett be. Mindegy, mert most végre kirakhatom ide. Talán nem köveztek meg érte... Nyilvánvalóan Wings mintájára van az egész, de gondoltam, miért ne?

Eleinte SG részek fordításával erőlködtem, feliratokat készítettem, de azzal túl sok a meló. Erre hamar rájöttem. Más munkáját meg nem érdemes elvégezni, amikor akad még bőven tennivaló. Így aztán elkezdtem FanFiceket fordítani. Szóval ezentúl ide rakom, amivel elkészülök. Kérlek, írjátok meg a véleményeteket a fordításról meg a történetekről. Jó szórakozást!

Íme az első:

Ez egy ún. song-fic, azaz valamilyen dal szövegére épülő novella. Igaz a dalszöveg kevesebb kreativitást enged meg, de remek dolog szokott kisülni belőle. Ez is egy gyönyörű darab. A song-ficben megjelenő Toni (az Antonia becézése) Katana saját karaktere.

Forrás: http://myweb.tiscali...enne/fic/if.htm
Írta: Katana (az ő szíves engedelmével teszem ki a fordítást)
Spoiler: 5x21 Meridián (óriási, VIGYÁZZ)
Értékelés: Ismeretlen
Párosítás: Daniel-Saját
Összefoglalás: Daniel elmélkedése
Fordította: Elanor (elkészült 2007 nyarán)
Dalszöveg: Kent Blazy - If Tomorrow Never Comes

Ha a holnap mégsem jön el...
- If Tomorrow Never Comes -

Macnek,
kedves barátomnak sok köszönettel
és egy jó adag rosszullét elleni tablettával
XD

Toni már ágyban van, rám várt, próbált ébren maradni. Egy könyvet olvasott. Az asztali lámpa még ég, de a könyve a földre esett, amikor elaludt. Felveszem és beleteszem a könyvjelzőjét oda, ahol nyitva van; remélem, leeséskor a jó oldalon landolt. Most már bánom, hogy olyan soká dolgoztam a Parancsnokságon, de a holnapi tárgyalások nagyon fontosak. Sam is izgatott az új felfedezéstől: naquadria.
A fürdőbe megyek, gyorsan levetkőzöm, és bemászok az ágyba Toni mellé.

Sötét éjszakán
Álmos-álmatlan is látom
Te békésen álmodsz

Gyengéden simogatom a selymes haját, ami beteríti az egész párnát. Szeretem pergetni a hajfürtjeit az ujjaim közt. Olyan édesen alszik, álmában remeg a szempillája. Általában nem emlékszik az álmaira, ha mégis, akkor az sem más, mint az aznapi események, emberek és helyszínek furcsa keveréke. Különös, hogyan dolgozza fel az elménk azt, amit a Csillagkapun át való utazás során látunk.

Leoltom a lámpám, de nem altat a homály
Egy gondolat táncot jár
Vajon, ha reggel nem ébrednék fel
Kételkednél-e akkor bennem
Az érzéseimben

Először csak barátok, kollégák voltunk, de mindig is éreztem, hogy Toni nagyon különleges nő. Halkan szuszog mellettem; hallom, amint a mennyezetet bámulom. Nagyon jól tudom, hogy szeret engem. Olyannyira, hogy ott akarta hagyni a Parancsnokságot, csak ne kelljen aggódva várnia, amíg visszatérek egy-egy küldetésről. A rábeszélésemre azonban meggondolta magát. Úgy döntöttünk, megéri a kockázatot. Vajon kételkedik bennem? Adjam fel a Csillagkaput a kedvéért? Néha úgy érzem, képes lennék rá. Akkor elutazhatnánk kettesben egy távoli ásatásra. Ott az lehetne a munkánk, amit mindketten a legjobban szeretünk csinálni.

Ha a holnap mégsem jön el
Számít-e majd, hogy szerettelek
Minden úton, módon, jeleztem, mondtam folyton
Hogy csak te vagy nekem
Ha földi létem véget ért
És egyedül szállsz szembe a világgal
Elég lesz-e a szeretetem
Ahhoz, hogy végig kitarts

Remélem, a gyűrű illik az ujjára és tetszik majd neki. Amint vége a ennek a küldetésnek, megkérem a kezét. Olyan romantikus leszek, amennyire csak tudok, letérdelés, meg minden. Vajon nagy esküvőre vágyik? Mindegy, amíg kitart mellettem. Jack lehetne a tanúm, és akár Elvis esküvőt is tarthatnánk Vegasban. Micsoda élmény lenne Teal'cnek elmagyarázni ezt a szokást.
Elfojtok egy nevetést, nehogy felébresszem őt.
Mivel a munkánkból kifolyólag a legtöbb barátunk a Parancsnokságon dolgozik, talán Hammond megengedné, hogy a kapuszobában tartsuk a szertartást. Elvégre dolgozik bázison egy lelkész is.
Aztán jöhet a baba, vagy babák... Még az is lehet, hogy már úton van egy, elvégre megtettük a magunkét, és nem egyszer elég óvatlanul. Talán egy fiú, akit elvihetek sétálni... Nem, inkább egy lány, aki olyan gyönyörű, mint az anyja.

Túl sokan hagytak már itt engem
Akik nem sejtették, mit érzek
Már elkésett a bánat
Nincs esélyem, hogy felfedjem előttük azt

A goa'uldok elvégre már annyi szerettemet elvették tőlem: Sha're, Robert, Sarah, Kawalsky. Annyi szenvedésemért felelősek. A szüleim sincsenek már, és Nick... Bárhol legyen is most... Nem, hagyd a múltat, neked most a jövődet kell tervezned.

Ezért megfogadtam magamnak
Nem rejtem el, mit jelentesz nekem
Így nem eshet meg soha
Hogy végül nem tudom elmondani neked

Egy csókot lehelek óvatosan Toni homlokára. "Szeretlek." - suttogom halkan.

Ha van, akit szeretsz, mondd el
Mondd el, amíg lehet

Néha kedvem lenne felrázni Jacket, elküldeni Samhez, hogy ölelje meg, és végre eldőljön, lehet-e kettejük közt valami. Mindketten elismerik, hogy vágynak rá, hogy több legyen köztük barátságnál, de a Parancsnokságot, a Légierőt és a kötelességeiket helyezik előtérbe. Mégis, láttam Sam szemében a kínt, amikor Jack az Edorán ragadt, és ugyanezt Jackében, amikor Sam felett átvette az irányítást a személyiség.
Oldalra fordulok és a párnámba temetkezem. Ideje elaludnom és pihennem egy kicsit, mert holnap szükség lesz egy pihent elmére a kelownai tárgyalásokhoz, és egy újabb találkozáshoz Jonasszal.

írta: Katana
fordította: Elanor

~~ Vége ~~

Na szóval... Vélemények? Kíváncsian várom és köszönöm, hogy elolvastad!

szerk.: A színezést kiszedtem (hála Arwennek) és néhány kisebb design-változás történt. Például az angol címet is beírtam. A tartalmat egyébként nem piszkáltam.

Szerkesztve Elanor által: 2007 12 26 - 14:11

Csillagkapu Multiverzum - Ne csak nézd, éld át a sorozatot!
0

#2 Felhasználó nem aktív   Nelon Ikon

• Cimmeriai Földműves
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 603

Elküldve: 2007 11 19 - 15:54

Nehéz kritizálni, az fix. Maga a sztori nagyon aranyos, de azt hiszem, hogy ha Daniel ennyire kötődött volna valakihez, sosem emelkedik fel, és ez a tudat kicsit hiteltelenné teszi az egészet. A stílusod viszont nagyon jó, remélem, fordítasz még máskor is :)
Jem'hadar: Ometiclan vagyok, az első, és halott vagyok. Ettől a pillanattól mind halottak vagyunk. Harcba megyünk, hogy visszanyerjük az életünket. Boldogan tesszük, mert jem'hadarok vagyunk. Emlékezzetek: a győzelem az élet.
Főnök: Miles Edward O'Brien vagyok, a főnök. Baromira élek, és így is akarok maradni.
Sisko: Ámen. Induljunk.
(Deep Space Nine: To the death)

Jack: Vannak szabályok. Ne egyél teli szájjal. Ne nyisd ki a zsilipet, ha valaki van odabent. És ne hazudj a genetikai állapotodról!
(Deep Space Nine: Statistical probalities)
0

#3 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 19 - 20:01

Üzenet megtekintéseIdézés: Nelon - Dátum: 2007 November 19, 15:54

Nehéz kritizálni, az fix. Maga a sztori nagyon aranyos, de azt hiszem, hogy ha Daniel ennyire kötődött volna valakihez, sosem emelkedik fel, és ez a tudat kicsit hiteltelenné teszi az egészet. A stílusod viszont nagyon jó, remélem, fordítasz még máskor is :)

Teljesen igazad van, így egy picit sántít. Igaz, ezen nem gondolkodtam még el mostanáig. Egyszerűen megfogott az irónia benne. Nagyon örülök, hogy tetszik a fordítás és még egyszer köszönöm, hogy elolvastad. Hamarosan (remélem) mást is rakhatok fel. És azt is remélem, hogy másoknak is tetszeni fog.
0

#4 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2007 11 19 - 20:36

A story szerintem erősen sántít, ezt már a szerzőnek is akartam írni, amikor olvastam, szerintem abban a szituban kizárt, hogy Jack és Sam jusson az eszébe. De a fordítás remek lett elismerésem.
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#5 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 19 - 20:56

Üzenet megtekintéseIdézés: Nefadar - Dátum: 2007 November 19, 20:36

A story szerintem erősen sántít, ezt már a szerzőnek is akartam írni, amikor olvastam, szerintem abban a szituban kizárt, hogy Jack és Sam jusson az eszébe. De a fordítás remek lett elismerésem.

Nefi, neked is thx :) . Örülök, hogy tetszik a fordítás.
0

#6 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 26 - 17:53

Ismét egy rövid, ám ezúttal vicces fic. Jó szórakozást!

Forrás: http://www.fanfictio...886623/1/Fanboy
Írta: jackwabbit (elkészült: 2007.11.11.)
Spoiler: nincs egy szál se
Értékelés: K+ (ez nagyjából azt jelenti, mint a 12 karika :) )
Párosítás: nincs
Összefoglalás: nincs
Fordította: Elanor (elkészült 2007.11.26.)

A rajongó
- Fanboy -
- Daniel Jackson.
Megfordulok. Teal’c áll mögöttem. Már-már mosolyog, amiből arra következtetek, hogy valami szokatlan dologra készül.
- Igen?
- Daniel Jackson, szeretnék egy szívességet kérni tőled.
- Hogyne. Bármit.
- Hallottam helyekről, ahol az emberek kitalált személyek iránti közös rajongásukat fejezik ki.
Erre én a homlokomat ráncolom.
- Miről van szó, Teal'c?
Körülnéz, és meggyőződve róla, hogy senki sem hallgatózik, a fülembe súgja:
- Úgy tudom, találkozóknak nevezik ezeket.
A szemeim kerekre tágulnak. Bizonyára rosszul hallok. Teal'c fűzi tovább – tudomást sem véve az arckifejezésemről.
- Pár hónap múlva lesz egy ilyen gyűlés. Nem messze innen.
A gyomrom egyre zsugorodik, ahogy érlelődik bennem a gyanú. De Teal’c csak folytatja tovább.
- Egy Star Wars találkozó. Szeretnék én is részt venni. Esetleg velem tartanál?
Válasz helyett néhány értelmetlen hang hagyja el a torkomat.
Teal'c ezt igennek veszi.
- Köszönöm, Daniel Jackson. Nekilátok a jelmezem kiválasztásának.
Ezekkel a szavakkal hagy faképnél a folyosón.
Mikor végre valami értelmesre tudok gondolni, csak egy dolog jut az eszembe.
Teal'cnek elég az internetből.

írta: jackwabbit
fordította: Elanor
~~ Vége ~~

Köszönöm, hogy elolvastad. Na, milyen? Szerintem felüdítő.

szerk.: Itt is kiszedtem minden színezést (hála Arwennek), megmagyaráztam az értékelést (hála Wingsnek), és odaírtam az angol nevet. Egyéb tartalmat nem módosítottam.

Szerkesztve Elanor által: 2007 12 26 - 15:07

0

#7 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2007 11 26 - 17:55

Jajj ez nagyon jó lett :sirvarohog:
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#8 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 26 - 18:09

Köszi (az író nevében is), szerintem is aranyos.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Nelon Ikon

• Cimmeriai Földműves
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 603

Elküldve: 2007 11 26 - 18:19

Hát, azt hiszem, Teal'cnek bármiféle sci-fi találkozóval inkább Jacket kellett volna megkeresnie ;) Ő fogékonyabblett volna a témára. Daniel frásztörése aranyos volt.
Jem'hadar: Ometiclan vagyok, az első, és halott vagyok. Ettől a pillanattól mind halottak vagyunk. Harcba megyünk, hogy visszanyerjük az életünket. Boldogan tesszük, mert jem'hadarok vagyunk. Emlékezzetek: a győzelem az élet.
Főnök: Miles Edward O'Brien vagyok, a főnök. Baromira élek, és így is akarok maradni.
Sisko: Ámen. Induljunk.
(Deep Space Nine: To the death)

Jack: Vannak szabályok. Ne egyél teli szájjal. Ne nyisd ki a zsilipet, ha valaki van odabent. És ne hazudj a genetikai állapotodról!
(Deep Space Nine: Statistical probalities)
0

#10 Felhasználó nem aktív   Arwen Ikon

• Esthajnalcsillag
  • Hozzászólás: 6995

Elküldve: 2007 11 26 - 20:41

Az író valószínűleg Daniel fan. Egyébként nagyon vicces, de el is tudom képzelni Teal'cet, hogy ilyenre elmegy. :mrgreen:
'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'
0

#11 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 27 - 08:07

Arwen, Nelon, :thx: , hogy elolvastátok és írtatok.

Emlékeztek (már hogyne emlékeznétek) arra a részre, amikor Orlin megjelenik. Talán az ötödik évad. Na szóval, ebben a részben Jack és Teal'c elautókáznak Samért (ő sajna nem tart velük Orlin miatt), hogy elhívják egy közös délutáni filmnézésre. Ez a film a Star Wars volt, és Jack megemlítette, hogy Teal'c nagyon odavan érte, meg hogy már 8-9-szer látta. Tehát az biztos, hogy a rajongója. Daniel meg biztosan nem. Éppen ez a poén. Bár ebből a szempontból Cartert is megkérhette volna. Arról nem is beszélve, hogy Jack tuti örömmel ment volna vele. De ezt már Nelon is leszögezte. Arwennel egyet értenék, de a fanfic.net-en elég változatos ficek vannak tőle, nem lehet ráragasztani, hogy kizárólag DJ-fan.
0

#12 Felhasználó nem aktív   zoleyar Ikon

• Hankai Túlélő
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 421

Elküldve: 2007 11 27 - 15:16

:)

Nagyon tetszik, főleg az, amilyen stílusban Teal'c próbálja elmondani Danielnek ezt a "gyűlést", megegyezik a szerepében játszott stílussal.
" - Örökös harc ez az egész. Fény a sötét ellen, jó a gonosz ellen. Van aki elrejtőzik, van aki elszökik...
- Van aki félelemben él, van aki vígaszt talál abban, hogy megtett mindent, amit lehetett...
- Van aki harcol... Én, győzni fogok! " - Dylan és Trance

" Választanod kell! Meghalsz a békéért vagy harcolsz ellene! " - Dylan

" Ha rossz vadász vagy, akkor minden erdő üres. " - Androméda

" Ám a hajnal rövid, és a nap nem mindig teljesíti be a hajnal ígéretét. " - JRR Tolkien

" Nem dönteni nehéz, hanem a hibás döntés következményeivel együtt élni" - ZMK
0

#13 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 27 - 15:49

Köszi, zoleyar. Igyekeztem Teal'chez hűen fordítani. Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
0

#14 Felhasználó nem aktív   Wings Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 124

Elküldve: 2007 11 29 - 19:20

"Jackwabbit" nem egy 100% Daniel fan... ő szerintem az igazi Team író megtestesítője, mert mindent ír, de a legtöbb ficje Jack vagy JD-friendship.

Nem is tudom, hogy nem vettem észre ezt a ficjét... LOL volt, szükségem volt most erre... :D Köszi, Elanor!

És nagyon örülök, hogy sikerült topicot nyitnod!!! :)
wings.extra.hu - Elanor jóvoltából frissített! Mostantól közös!
FanFiction.Net - Wings90
deviantART - Wings90

What you experienced so far is as nothing compared to what is to come. /Myrddin to SG-1/

The universe is vast, and we are so small. There is really one thing we can ever truly control. Whether we are good, or evil. /Oma Desala to Daniel Jackson/

Dumbledore's man through and through, aren't you, Potter? /Rufus Scrimgeour to Harry Potter/

There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force. /the Jedi Code/

"I've lost myself. I've gone to find myself. If I return before I get back, please tell me to wait there! P.S.: I haven't lost my mind. It's backed up on a floppy."
0

#15 Felhasználó nem aktív   geminii Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 148

Elküldve: 2007 11 29 - 20:06

Az elsőnél ...hát fogalmazzunk úgy hogy kicsit több türelem kellett hozzá hogy elolvassam. A fordításod teljesen jó, nagyon tetszik, inkább csak a történet nem nekem való, bár a Meridian kedvenc részeim között van. És eléggé megkérdőjelezhetőnek tartom hogy kiheverte e Daniel Shauri-t az ötödik évad vége felé. (szerintem nem) De mondom, a fordításod nagyon tetszett.

A második elég mókás kis szösszenet; igen teal'c valóban hajlamos ilyen "furcsaságokat" kérdezni :-D

Gratula, remélem sokat olvasunk még a fordításaidból, csak így tovább.
Mal: Tudod a repülés fő szabályát? Nyilván tudod, hiszen olvasol a gondolataimban.
River: Tudom. De szeretném tőled hallani.
Mal: A szeretet. Ha olyan hajót viszel az űrbe, amit nem szeretsz, az megszabadul tőled, semmi kétség. A szeretet fenntartja ha zuhanna, szól ha fáj neki, mielőtt nyikkanna. Az otthonoddá teszi.

"Az élet túl rövid..." - Vala Mal Doran

>>Klikk ide, ha h.ackerkedni akarsz :D<<
kép

0

#16 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Moderátorok
  • Hozzászólás: 23569

Elküldve: 2007 11 29 - 22:40

Szolgálati közlemény Elanornak, aki a fórum szerint nem tud üzenetet fogadni:

Idézet

Szia!
Szeretnénk Raduval az engedélyedet kérve a fórumban vagy saját oldaladon publikált SG fordításodat vagy saját történetedet ide berakni:
http://csillagkapu.hu/fanfic.php
Ehhez viszont az kellene, hogy tényleg minden formai hibát javíts ki és a véglegesnek tűnő változatot zip formátumban feladd a címére ( radu kukac linux.gyakg.u-szeged.hu )!

Pár formai követelmény, amit azért jó lenne, ha csatolnál az emailben:
- szerző neve
- szerző művészneve
- cím
- ha fordítás, akkor az angol cím és az eredeti szerző
- ha több fejezetből álló, akkor nyugodtan mondd meg, ha a nagyobb egységek külön jelenjenek-e meg (pl. x fejezetenként), s ekkor érdemes már eleve így elküldened
- fan fiction típusa nem hiszem hogy kellene, de azt is megemlítheted
- egyéb közlemény, amit az olvasás előtt az olvasókkal megosztanál

Ezek azért is kellenének, mert Radu esetleg táblázatszerű oldalt írna neki. Remélem segítesz nekünk. :)

Platschu

Ha valamelyik érintett kimaradt volna a körlevélből vagy lennének még elfekvőben lévő alkotások, akkor itt a nagy lehetőség! :D
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!
3. Előremutató információkat (= spoiler) nem írunk be az epizódok témáiba!

Fórumszabályzat!

http://www.platschu.blogspot.com/
http://picasaweb.goo...akostamasnovaki
0

#17 Felhasználó nem aktív   radu Ikon

• Nox Béketanácsos
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Admin
  • Hozzászólás: 2281

Elküldve: 2007 11 29 - 23:17

Elanor, őszinte leszek: csak a második ficet olvastam, a fordításod zseniális. Még ilyen rövid szösszeneteket! Elég hosszú ahhoz, hogy mindenki kíváncsi legyen rá, viszont kellően rövid és gyorsan olvasható is. Szerintem akár kampányba is foghatunk ezügyben:)

A Horizontra is kaptál engedélyt?
0

#18 Felhasználó nem aktív   Mal Ikon

• Fenri
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4053

Elküldve: 2007 11 30 - 01:29

Az első formailag nem kicsit volt szokatlan. Igazság szerint nem is jöttek be ezek a beékelt dalszövegek. Az elején még nem tudtam, hogy Danielről van szó. A közepén már sejtettem, hogy bárki is ez, meg fog halni. Aztán amint 100% lett, hogy Daniel, már tudtam, hogy ez Kelowna lesz. Tetszik a benne rejlő irónia, bár én is Nelon álláspontján vagyok.

A második viszont különösen tetszett. Már a sorozatban is szimpatikus volt Teal'c Star Wars iránti rajongása (különösen a 9. évados Darth Vader megnyílvánulás), de itt olyan tökéletesen visszaadtad Teal'c stílusát, hogy akár a sorozatban is benne lehetne. És elhiszem, hogy el akarna menni egy ilyenre. Már csak arra lennék kíváncsi, kinek öltözne be. Darth Vader? Chewbacca? Mace Windu? Yoda? :D
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." - Isaac Asimov

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” - Thomas Huxley
0

#19 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 11 30 - 07:52

Úgy érzem magam, mint egy születésnapos :D , aki annyi ajándékot kapott, hogy azt se tudja, melyikhez nyúljon előbb! Pedig még nincs szülinapom... És a karácsony is odébb van. Most mégis én vagyok a fórum legboldogabb tagja.

Először is ezer köszönet és hála Platschunak a reklámért. Legszebb álmaimban szerepelt legfeljebb, hogy bekerülök az AG-hírekbe. Még egyszer nagyon köszönöm!

Wings: tudod, nem Jackwabbit a Daniel-fan, hanem én. Talán csak azért kerülte el a figyelmedet, mert nagyon új. Én is csak véletlenül akadtam rá. - Wings volt az, aki több emailen keresztül győzködött, hogy rakjam már ki a fórumra a fordítást, a Ha a holnap mégsem jön elt.

Geminii: köszönöm, hogy volt türelmed mindkét ficet elolvasni, és utána még reply-t is írtál. Az első szerintem senkinek sem nyerte el a tetszését (talán csak kettőnknek: Wingsnek és nekem), de arra jó volt, hogy legyen okom topicot nyitni. És ezek után biztosan fordítok még nektek! Így csuda nagy öröm!

Platschu: már a reklám is túlszárnyalta minden reményemet, ehhez már nem ist tudom, mit írjak. Talán ezt: Juhéééééééééééééjjjjjjjjjjjjjjj. Naná, hogy segítek, millió örömmel. És örök hála már előre is. De lehet, hogy csak hétfőn tudom elküldeni a zipet Radunak.

Radu: rövid, tömör, vicces (A rajongó), én is ezért szeretem. Nos... a Horizont. Hát az úgy volt, mivel a topicban már írta valaki, hogy megkérdezte Alex Rubitot, gondoltam abból nem lehet gond, ha kiírom az aláírásomba. Legalább kiderül, érdekel-e valakit, mivel elég nehéz olvasni, és még nehézkesebb fordítani. Úgy gondoltam ráérem januárban megkérdezni az írót. Addigra lett volna biztos a dolog.

Mal: hadd ne ismételjem még egyszer, elnézést az első nehézkes olvasmányért. Teal'c minden bizonnyal Chewbacca lenne. Bár ez akkor válik nyilvánvalóvá, ha megnézed a Stargate Cantina c. videót. Halálra fogod röhögni rajta magad. Remélem le tudod szedni. Ha nyelvi nehézségeid támadnak, tudok segíteni. Azt hiszem készítettem feliratot. Fejből nem tudom.
0

#20 Felhasználó nem aktív   Sinclair Ikon

• Kelownai Nagykövet
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 2137

Elküldve: 2007 11 30 - 12:52

Teal'C és a Star Wars király :D
A másik túl hosszúnak tűnik, de majd egyszer lehet elolvasom :P
Egy lány felhívott: "Gyere át, nincs itthon senki." Átmentem. Tényleg nem volt otthon senki. kép

"Hóna alatt van 1 centrifuga?" kép
0

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó