Abydos Gate Fórum: Fordította: Elanor - Abydos Gate Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Fordította: Elanor

#21 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 6491

Elküldve: 2007 11 30 - 13:31

Üzenet megtekintéseIdézés: Sinclair - Dátum: 2007 November 30, 12:52

A másik túl hosszúnak tűnik, de majd egyszer lehet elolvasom :P

LOL egy oldal wordben :P
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#22 Felhasználó nem aktív   Sinclair Ikon

• Kelownai Nagykövet
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 2137

Elküldve: 2007 11 30 - 14:00

Üzenet megtekintéseIdézés: Nefadar - Dátum: 2007 November 30, 13:31

LOL egy oldal wordben :P

Hát nekem az kicsit sok :)
De most elolvastam, és nem bántam meg.
Jó a tartalom is, és a fordítás is profi! Gratulálok! ;)
Egy lány felhívott: "Gyere át, nincs itthon senki." Átmentem. Tényleg nem volt otthon senki. kép

"Hóna alatt van 1 centrifuga?" kép
0

#23 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Moderátorok
  • Hozzászólás: 23569

Elküldve: 2007 11 30 - 18:28

Elanor: Igen, gondoltam itt az idő, hogy megtámogassam a hazai SG fan fiction írókat és fordítókat, ha már ennyien vagyunk végre. :)
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!
3. Előremutató információkat (= spoiler) nem írunk be az epizódok témáiba!

Fórumszabályzat!

http://www.platschu.blogspot.com/
http://picasaweb.goo...akostamasnovaki
0

#24 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 265

Elküldve: 2007 11 30 - 21:19

Sinclair, köszi, hogy a "hosszú"-t is elolvastad egy kis biztatásra :D LOL, hogy neked is tetszik a fordításom.

LOL, LOL, LOL - egyszer majd csak rájövök, mi ez. Bár azt hiszem, sejtem. :)

Platschu:
Nagyon jól esik, sokat jelent. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom ezt. Én is írok, de az a publicitástól még kilométerekre van. Egyelőre maradok a fordításnál. Írók meg vannak nélkülem is elegen. Egyébként még semmi mást nem fordítottam le az ide felrakottakon kívül. Csak félkész munkáim vannak: a Horizont meg egy másik, amit meglepetésnek szánok, de az már hosszabb egy kicsit (kb. 70 A4 oldal kényelmes betűméretben, angol féle lukakkal). Annyit azért elárulok, hogy díjnyertes fanfic, és nekem nagyon tetszett. "Vagyunk" - csak nem rászántad magad az írásra? Azt hittem, nem érzed magad elég magabiztosnak. Vagy... fordítasz? Kíváncsi lennék.
Csillagkapu Multiverzum - Ne csak nézd, éld át a sorozatot!
0

#25 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr

Elküldve: 2007 11 30 - 21:38

LOL = laughing out loud
http://en.wikipedia....Internet_slang)

Igen, az írási vágy most bennem van. Évekkel ezelőtt írtam egy rövidebb és hosszabb SG történetet, de aztán elvették az önbizalmam. :oops:
1. Epizódtémában nem kérdezünk letöltési lehetőségről! Az Abydos Gate NEM warez oldal.
2. Epizódtémában nem kérdezünk a feliratról, tehát nem sürgetjük és nem teszünk rá megjegyzést!

Fórumszabályzat!

0

#26 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2007 11 30 - 23:45

Üzenet megtekintéseIdézés: Platschu - Dátum: 2007 November 30, 21:38

Igen, az írási vágy most bennem van. Évekkel ezelőtt írtam egy rövidebb és hosszabb SG történetet, de aztán elvették az önbizalmam. :oops:

Ne is törődj azokkal, akik elvették. Tehetséges vagy, és élmény olvasni az írásaidat. :)
"I have dreamed such dreams. I was a man dreaming I was a god. I was a god dreaming I was a man. I have known passion. I have known loss. I have known the stars. I have known failure. I have known pain. I have known war, and the end of all things."
0

#27 Felhasználó nem aktív   Sinclair Ikon

• Kelownai Nagykövet
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007 12 01 - 00:31

LOL! :D

Elanor: ez a minimum... a Te írásaid (fordításaid) rövidebbek, mint a többieké :D szerk.: azokhoz, már tényleg sok energiát kell elővenni, hogy elolvassam :oops: :)
Platschu: Te mindenképp írj! Benned nagyon sok fantázia van!!! ;)
Egy lány felhívott: "Gyere át, nincs itthon senki." Átmentem. Tényleg nem volt otthon senki. kép

0

#28 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 12 01 - 13:12

Először is Platschu, bíztatnálak. Az Aphophis naplója nagyon tetszett, szakadtam a nevetéstől! És az is rövid :D , vagyis egyszóval LOL! (köszi) Nem is értem, hogyan vehették el a kedvedet.

Köszi, Sinclair, még egyszer. Ennek örömére most ide rakok még egyet. Sokat gondolkoztam, kirakjam-e, mert Tejast, az írót még nem sikerült elérnem, pedig két hete próbálkozom. Megírom neki, hogy kiraktam, meg itt a link is az eredetihez, aztán egyszer majd csak megkapja az üzenetet.

A Ha a holnap mégsem jön el... után rájöttem, hogy sokkal inkább a történet nem nyerte el annyira a tetszéseteket, nem pedig a fordításommal volt a baj, ezért elkezdtem nyertes vagy népszerű ficek után kutatni. Így találtam meg az A rajongót is, meg még jópárat, de mindegyik hosszú, úgyhogy azokra még várnotok kell. 2006-ban viszont egy drabble nyert a Stargate Fan Awards-on. Ezt muszáj megmutatnom nektek. A drabble műformával már biztosan sokan találkoztatok, talán ezt pont olvastátok is. Ez ugye az angolföldön oly népszerű, 100 szavas alkotások fedőneve. Ezentúl a szavak számát is mindig az infók közé írom, ez mindig a címekkel - mert mostantól kirakom az eredeti címet is - együtt értendő. Mivel nagyon ügyeltem a 100 szóra, ezért kicsit ki kellett egészítenem, de talán ez még belefér a fordítás kategóriába.

Na ennyi bevezető után itt is van a hétvégi ajándék (hogy ezzel háláljam meg a sok bíztatást):

Forrás: http://www.thealphag...ry.php?sid=2610
Írta: Tejas (elkészült: 2006. 04. 14.)
Spoiler: egy szál se
Szavak száma: 100 (cím nélkül)
Értékelés: Pre-Teen (vagyis K+, azaz 12 karika)
Párosítás: nincs
Összefoglalás: Csak egy szokásos esemény, a CSK-1 kapun át való hazatérésének maradványai. Stargate Fan Awards (2006) díjak: a legjobb CSK-1 fic, a legjobb CSK-1 gen fic, a legjobb rövid munka: drabble.
Fordította: Elanor (elkészült: 2007. 12. 01.)

Lábnyomok
- Footprints -

Felismerem a lábnyomaikat.

Akkor jöttem rá, melyik kié lehet, amikor először láttam a véres körvonalakat kirajzolódni.
Beletörlök az egyikbe. Ez biztosan Jacksoné lesz, amelyik elöl megszakad és halvány.
Tőle jobbra egy a sarkán kopott, hiányos. Csak néhány nyom meg egy csík.
Lelki szemeim előtt lepereg, ahogy Jackson viszi is, meg nem is O’Neillt a hordágyig.
A kopott-sarkú nyom hamar elvész a hordágy véres tócsájában.
Teal’cé könnyed, légies. Hallottam, hogy Cartert ő cipelte haza.

A nyomok elmosódnak a felmosó alatt, amíg nem marad belőlük más, csak egy piros folt a kapuszoba padlóján.

Hihetetlen, mit meg nem tudhatunk a lábnyomokból.
írta: Tejas
fordította: Elanor
~~ Vége ~~

Köszönöm, hogy elolvastad. Áruljátok el nekem, tényleg olyan jó, hogy nyerjen egy ilyen versenyen? De a további A rajongós vagy Ha a holnap -os review-kra is nagyon kíváncsi vagyok!

Szerk.: Eredetileg a "viszi is, meg nem is"-ben nem volt vessző, de hála Sinclair kitartásának, került oda egy. Ezenkívül a színezést is kiszedtem (hála Arwennek).

Szerkesztve Elanor által: 2007 12 26 - 16:10

0

#29 Felhasználó nem aktív   Nelon Ikon

• Cimmeriai Földműves
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 603

Elküldve: 2007 12 01 - 16:28

A csattanó ütött, az fix. Ha sokan szeretik az ilyen morbid humort, akkor érthető, hogy nyert :P "Jackson fél vállon viszi is meg nem is O’Neillt a hordágyig." Ezt a mondatot egy kicsit átfogalmazhatnád, különben jól sikerült.
Jem'hadar: Ometiclan vagyok, az első, és halott vagyok. Ettől a pillanattól mind halottak vagyunk. Harcba megyünk, hogy visszanyerjük az életünket. Boldogan tesszük, mert jem'hadarok vagyunk. Emlékezzetek: a győzelem az élet.
Főnök: Miles Edward O'Brien vagyok, a főnök. Baromira élek, és így is akarok maradni.
Sisko: Ámen. Induljunk.
(Deep Space Nine: To the death)

Jack: Vannak szabályok. Ne egyél teli szájjal. Ne nyisd ki a zsilipet, ha valaki van odabent. És ne hazudj a genetikai állapotodról!
(Deep Space Nine: Statistical probalities)
0

#30 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 12 01 - 17:02

Köszi, Nelon. A szöveg néhol kicsit idétlen, tudom.
0

#31 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 12 01 - 17:41

Kijavítottam a mondatot, amit írtál. Néhány más változtatást is eszközöltem még a szövegben. Bocs. Ez a végleges.
0

#32 Felhasználó nem aktív   Sinclair Ikon

• Kelownai Nagykövet
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007 12 01 - 20:17

A "viszi is meg nem is"-ből szerintem 1 vessző kimaradt, de Nelon-nal ellentétben, szerintem ez jó kis mondat :P
Amúgy a szöveg annyira nem jön be, nem tudom, hogy lehetett ezzel nyerni.

0

#33 Felhasználó nem aktív   geminii Ikon

• Chulaki Rabszolga
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 148

Elküldve: 2007 12 02 - 09:08

Érdekes, osztom sinclair véleményét, szerintem is túl rövid hogy ezzel nyerjenek. De azért egy kis szösszenetnek ideális. Az az egy mondat akárhogy nézzük is, sántít, nem igazán lehet helyesen megfogalmazni, nem a te hibád. Te viszont remekül fordítottad, csak így tovább, ügyes vagy :-D

(mondjuk én jobban kedvelem a hosszabb irományokat, az ilyenekben szerintem nem lehet elég jól leírni a mondanivalódat)

Mal: Tudod a repülés fő szabályát? Nyilván tudod, hiszen olvasol a gondolataimban.
River: Tudom. De szeretném tőled hallani.
Mal: A szeretet. Ha olyan hajót viszel az űrbe, amit nem szeretsz, az megszabadul tőled, semmi kétség. A szeretet fenntartja ha zuhanna, szól ha fáj neki, mielőtt nyikkanna. Az otthonoddá teszi.

"Az élet túl rövid..." - Vala Mal Doran

>>Klikk ide, ha h.ackerkedni akarsz :D<<
kép

0

#34 Felhasználó nem aktív   Sinclair Ikon

• Kelownai Nagykövet
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007 12 02 - 10:26

Én nem azt mondtam, hogy túl rövid :D Csak, hogy annyira nem jön be.
Amúgy a mondanivalót, meg tökéletesen el lehet mondani pár sorban, csak valószínű nehezebb megérteni. De mondjuk itt fanfic-nél másabb a helyzet.

0

#35 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2007 12 02 - 11:43

Hmm érdekes volt. Nekem tetszett és a vége az valami fantasztikus, nem tudom, hogy milyen volt a többi, de én nem hiszem, hogy első helyet adtam volna neki (de mint mondtam a többitől függ)

Mondjuk én sem szeretem a rövideket, bár one-shot-ból is vannak jók persze, de a hosszabbak nekem is jobban bejönnek.
0

#36 Felhasználó nem aktív   Elanor Ikon

• Netui Lázadó
  • PipaPipa

Elküldve: 2007 12 02 - 15:23

Sinclair, Geminii, Nefadar, köszönöm, hogy írtatok, örülök nektek :D Sejtettem (és egy picit reménykedtem is benne), hogy meg fognak oszlani a vélemények. Nefi, örülök, hogy neked tetszett, de nekem sem jött be. Ahhoz meg aztán nagyon kevés (nem a rövidséggel van bajom, csupán kevés az ötlet), hogy a Stargate Fan Awards-on nyerjen. Fogalmam sincs, hogyan csinálta.

Sinclair: utánajártam, az és, a vagy és a meg kötőszók elé nem kell vesszőt írni, ha felsorolásról van szó. Szerintem ide nem kell. Nyugodtan szóljatok a hibák miatt, örömmel kijavítom.

"Viszi is meg nem is" - hát nem tudom. Nem volt jobb ötletem. Ha nektek van, átírom. De Sinclairnek tetszik. A "fél vállon" az viszont tényleg túlzás volt, ki is töröltem.

Geminii, köszönöm a dícséretet, jólesik :) Remélem, hogy megmarad a jó véleményetek.
0

#37 Felhasználó nem aktív   Nefadar Ikon

• Valkűr

Elküldve: 2007 12 02 - 16:27

Elvont és itt nem a történetet kell nézni, hanem, hogy milyen gondolatokat ébreszt és mi akar lenni a történet hátsó és rejtett üzenete. Elolvastam az angolt is és nekem úgy mégjobban tetszik. Én szeretem a művészfilmeket és az elvont irodalmat is nagyon, akkor lehet, hogy azért jött be ez nekem.
A fordításod azonban valóban nagyszerű és igen meglepődtem, amikor a profilodban láttam a korodat, így mégnagyobb az elismerésem :)
0

#38 Felhasználó nem aktív   Platschu Ikon

• Goa'uld Főrendszerúr

Elküldve: 2007 12 02 - 20:53

Nekem kicsit furcsák ezek a bekezdésnyi történetek, mert ezek már inkább novellakezdemények. :d3:

Fórumszabályzat!

0

#39 Felhasználó nem aktív   Sinclair Ikon

• Kelownai Nagykövet
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007 12 02 - 21:25

Üzenet megtekintéseIdézés: Elanor - Dátum: 2007 December 2, 15:23

Sinclair: utánajártam, az és, a vagy és a meg kötőszók elé nem kell vesszőt írni, ha felsorolásról van szó. Szerintem ide nem kell. Nyugodtan szóljatok a hibák miatt, örömmel kijavítom.

Szerintem itt a hangsúly miatt egyértelmű, hogy kell.

Üzenet megtekintéseIdézés: Elanor - Dátum: 2007 December 2, 15:23

"Viszi is meg nem is" - hát nem tudom. Nem volt jobb ötletem. Ha nektek van, átírom. De Sinclairnek tetszik. A "fél vállon" az viszont tényleg túlzás volt, ki is töröltem.

Hát jah, szerintem még mindig a legjobb mondat :D De komolyan amúgy.

Üzenet megtekintéseIdézés: Platschu - Dátum: 2007 December 2, 20:53

Nekem kicsit furcsák ezek a bekezdésnyi történetek, mert ezek már inkább novellakezdemények. :d3:

Nekem pont ezek jönnek be. :d3: Najó, valószínű a többi is bejönne, csak azok tényleg túl hosszúak nekem.

0

#40 Felhasználó nem aktív   Arwen Ikon

• Esthajnalcsillag
  • Hozzászólás: 6995

Elküldve: 2007 12 02 - 21:55

Üzenet megtekintéseIdézés: Sinclair - Dátum: 2007 December 2, 21:25

Nekem pont ezek jönnek be. :d3: Najó, valószínű a többi is bejönne, csak azok tényleg túl hosszúak nekem.

Ezek szerint nem az olvasás a hobbid. Akkor biztos megijedsz Nefi Emlékek című regényfolyamától. :D
'One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them'
0

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.